Poti circula cu masina parintilor daca ai permisul de categoria corespunzatoare. Problema ar fi daca te opreste politia si nu-ti gasesti parintele sa confirme ca el ti-a incredintat-o.
Pentru a nu te lovi de aceasta problema puteti incheia un contract de comodat (imprumut de folosinta gratuit), semnat de parinte si de tine, prin care iti incredinteaza masina sa circuli cu ea in tara sau/si in strainatate si nu o sa mai ai nici o problema.
Parintii iti vor face procura la notar precum ca ti-au incredintat masina si nu mai ai probleme.
Nu am citit noul cod, ca nu detin masina, dar nu cred ca exista asa ceva.
Adica mi se pare ceva absurd si marsav sa ai musai un obiect pe numele tau ca sa-l poti utiliza.
Cred ca e vorba de altceva, poate in caz de accident, cand utilizezi masina altcuiva, nu stiu.
Cred ca am inteles bine; o masina cumparata de afara nu poate avea ca sofer decat pe cumparator. Eddi Weed a dat deja raspunsul bun
Cam asa suna o parte din modificari"Ministerul de Interne a lansat spre dezbatere un proiect de modificare a legii privind circulaţia pe drumurile publice. Proiectul prevede, printre altele, ca românii care deţin maşini înscrise în alte state pot circula cu ele în ţară maximum 30 de zile de la dobândire, dar şi că şoferii nu vor mai putea circula cu o maşină care nu este înmatriculată pe numele lor, fie pentru că n-au solicitat transcrierea dreptului de proprietate la achiziţie în termen de 30 de zile, fie pentru că autovehiculul este înmatriculat în alt stat. Vezi toate modificările propuse în documentul ataşat.
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/masini_1122731.html#ixzz2NKcdczyj"
Nu-i adevarat. Ai voie sa circuli cu orice masina atata vreme cat ai talonul si un document care sa ateste ca ti-a fost data in primire masina.
Eu circul cu masina de servici, care evident ca nu este inmatriculata pe numele meu.
Cei angajati au asupra lor (teoretic) contractul de munca, avize de insotire a marfii daca transporti marfa etc. Acte care atesta direct sau indirect incredintarea masinii tie ca angajat.