Poprirea se poate infiinta pana la 1/3 din salariul net, conform Codului de procedura civila, citez:
"ART.729.Limitele urmăririi veniturilor băneşti
(1) Salariile şi alte venituri periodice, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:
a) până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii;
b) până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.
(2) Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi jumătate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel."
Am inteles.Dar mai vreau un sfat.eu am un credit pe 3 ani si trebuie sa inapoiez 25.000 lei pentru un imprumuit de 5000 lei.platesc rata de 700 lei pe luna.dar daca imi pune poprire pe salariu ar opri cam 1000 lei si am facut un calcul si termin de achitat in 2ani si 2 luni.cum este mai bune sa fac.sa mi se puna poprire sau sa achit eu?
Nu pot intelege cum platesti 25.000 lei la un credit de 5.000 de lei luat pe 3 ani. De unde ai luat acest credit?
Cu rata de 700 lei pe luna ar trebui sa termini de platit acest credit in mai putin de 1 an.
Faci cum crezi tu, daca platesti tot creditul acum vei plati mai putina dobanda.
Creditul este luat de la credius.
treaba e ca nu mi sa prezentat cat am de plata in total ca nu mai faceam creditul
Este si vina ta trebuia sa soliciti o simulare de plata.
M-am uitat pe simulatorul lor si la creditul tau rata trebuia sa fie de cca 415 lei lunar si nu 700 de lei. Si aceasta este o rata foarte mare. Apropo, cat este dobanda prevazuta in contractul de credit?
Dobanda este de 140%
Si cum naiba ai acceptat o asemenea dobanda? In mod normal aceasta n-ar fi trebui sa depaseasca cca 10% pe an.