Contractul individual de munca trebuia semnat inainte de a incepe munca, inscris in Registrul general de evidenta al salariatilor si comunicat la ITM, nu numai sa existe, desi ma indoiesc ca a existat, altfel te chemau sa-l semnezi.
Nu-l semnezi si atunci nu exista contract, chiar daca ar fi semnat de angajator, asa ca nu-l nici pot desface disciplinar.
Si spune-i sa-si vada de treaba, daca il semneaza administratorul sau altul din firma in locul tau comite infractiunea de fals si depunandu-l cu intarziere pot fi amendati.
Asa ca poti linistit sa nu mai mergi la lucru si nu au ce-ti face.
Nu trebuie sa faci nimic si nici nu este nevoie de preaviz.
Deoarece n-ai semnat contractul individual de munca nu ai fost angajat legal si poti pleca oricand si fara nici o formalitate.
Administratorul firmei a zis ca imi aduce contractul marti ca sa vad ca e facut si imi spune ca as face bine sa vin luni la lucru ca daca nu dupa 3 zile nelucrate o sa imi treaca indisciplinat pe cartea de munca.
Si daca mie nu imi convine ce scrie in contract eu am voie sa il refuz si sa ma iau sa plec asa-i?
Contractul individual de munca trebuia semnat inainte de a incepe munca, inscris in Registrul general de evidenta al salariatilor si comunicat la ITM, nu numai sa existe, desi ma indoiesc ca a existat, altfel te chemau sa-l semnezi.
Nu-l semnezi si atunci nu exista contract, chiar daca ar fi semnat de angajator, asa ca nu-l nici pot desface disciplinar.
Si spune-i sa-si vada de treaba, daca il semneaza administratorul sau altul din firma in locul tau comite infractiunea de fals si depunandu-l cu intarziere pot fi amendati.
Asa ca poti linistit sa nu mai mergi la lucru si nu au ce-ti face.
Consulta un avocat de dreptul muncii.
www.dreptulmuncii.eu este o varianta.Mai sunt si altii.Cauta pe Google.
efspactsy întreabă: