anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am si eu o intrebare putin mai neobisnuita, sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns.
Tatal meu s-a sinucis in anul 1995. Eu aveam 2 ani pe atunci si nu-mi mai amintesc nimic de el. As vrea sa ii vad dosarul, care probabil ca e la procuratura (e posibil sa gresesc, corectati-ma). Nu vreau sa-l redeschid, vreau doar sa vad o caseta video pe care au luat-o ca probe politistii si niste scrisori. Sunt curioasa.
Intrebare este daca se poate si unde trebuie sa ma duc, la ce institutie? Vreau sa precizez ca am 18 ani impliniti si inca ii port numele.
Multumesc anticipat, dau funda raspunsului care ma lamureste.

Răspuns Câştigător
| alessia5158 a răspuns:

Au trecut 16 ani de atunci---daca familia nu a solicitat politiei judiciare(organ de cercetare) restituirea lor, acestea sunt distruse.Chiar si in cazuri de crima parchetele pastreaza corpurile delicte, ca mijloace de proba, in jur de 5 ani dupa care sunt distruse (pana la pronuntarea sentientei definitive si irevocabile si inca 2-3 ani dupa pronuntare). Vezi aici sursa:
http://www.ziaruldeiasi.ro/regional/vaslui/arme-sub-cheie~ni5g10

1 răspuns:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Din pacate, asa cum a spus si alessia5158, corpurile delicte si probele nu se pastreaza pe timp nedeterminat si este putin probabil sa mai existe caseta. Oricum, pentru linistea ta, te poti adresa Parchetului de pe langa Judecatoria in a carei circumscriptie locuia tatal tau atunci. Numai bine!