| Lala_4159 a întrebat:

Salut, am si eu o intrebare : sunt din Moldova si de curind am facut o vacanta in Bulgaria, am plecat cu masina si am trecut prin Romania, la intoarcere ne-a oprit un politist a verificat actele si a cerut autorizatia pentru geamurile fumurii ale masinii, precizez ca doar cele din spate sunt fumurii, imi spune cineva este asa ceva prevazut in legea romana? In Moldova nu se cere asa ceva si nic la agentie nu ne-au informat ca am avea nevoie de asa ceva...multumesc anticipat

Răspuns Câştigător
| boogdan91 a răspuns:

V-a dat amenda? Trebuia sa dezlipiti atunci foliile si nu va mai facea nimic.
In Romania ai nevoie de omologare pentru a-ti pune folii fumurii, si sa fie pentru toate foliile care le-ai pus.

4 răspunsuri:
kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Lala, nu e absurd deloc. Geamurile fumurii îngreunează vederea şi creşte posibilitatea de a face accident. Măsura este foarte bună şi mai bine vă pune pe toţi care vreţi aşa ceva să faceţi o vizită la RAR unde să vă respingă pe cei cu geamuri prea fumurii decât să apară accidente. Ai trecut 4-5 ore prin România dar dacă făceai accident din cauza lor?!
Faptul că în Moldova se înmatriculează uşor o maşină şi nu sunt norme nu înseamnă că e bine - ba dimpotrivă.
De două ori era să mor pe şosele din cauza unor şoferi cu geamuri fumurii şi numere de Moldova.
Ca să nu mai zic că ce-am văzut cu ochii mei în Moldova (raioanele Rîşcani şi Streşeni) m-a lăsat siderat pe viaţă.

| brandiburu a răspuns:

Boogy ti-a dat raspunsul exact. alternativa (daca vrei sa ai geamurile mai inchise totusi) este ionizarea lor dar este destul de scumpa (mult mai scumpa decat foliile).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Foliile aplicate pe geamuri, parbriz sau luneta masinii trebuie sa fie omologate de catre R.A.R., conform legii. La aplicarea lor, primesti un Certificat de Conformitate RAR, si garantie.
Inainte de a parasi Moldova, trebuie sa te interesezi de legile din tara de destinatie, sau de tranzit.

| Lala_4159 explică:

Kronstadt pai tocmai asta e si problema ca ne-am interesat si ne-au spus ca avem nevoie doar de rovineta, oricum am facut 4-5 ore prin Romania, mi se pare absurd ca pentru aceste ore sa perd alte 4-5 pentru a merge la politia rutiera sau unde se elibereaza autorizatiile astea