| FenN1x a întrebat:

Am si eu o problema, bunica mea sta singura la tara si cu timpul a imbatranit si nu s-a mai putut ingriji de casa cum o facea inainte, iar datorita neputintei ei, unii vecini au furat-o, fara ca ea sa stie. Stiu cine mi-a furat mai multe lucruri, a recunoscut (vecina de vis-a-vis), insa nu vrea sa ne inapoieze nimic. Ce e de facut? Am fost la politie, dar la noi in sat e vai de ea de politie. Mi s-a zis sa fac o plangere penala, cu ce ma poate ajuta plangerea aia?

3 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Pai fara plangere nu pot incepe cercetarile. In plangere trebuie sa specifici ca iti rezervi dreptul de a o da in judecata (bineinteles daca esti major).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Palngerea penala este sa faci o declaratie la politie cxu urmarire penala, adica sa o dai in judecata.Cum tu nu ai inregistrat nimic din discutii, slabe sanse sa castigi si mai mare cheltuiala. Politia de la tara este la pamant peste tot. Inregistreaz-o pe telefon cand recunoaste si apoi poti merge sa rulezi inregistrarea la politie. eventual daca ai martori, sa ii chemi si pe ei.

| Bahoi1337 a răspuns:

Mai bine le dai foc la casa ca sa vedem dupa cine nu mai da obiectele inapoi.