| Salutttttttt a întrebat:

Salut! Am si eu o problema,parintii mei sunt divortati si sunt in cresterea tatalui(mai bine zis in cresterea bunicii mele de pe tata pentru ca el n-a avut legatura cu viata mea si a surorii mele) si am auzit de la unele persoane ca pot lua alocatia si alocatia mea ajunge la tata si tin sa marturisesc ca el nu contribuie cu nimic la cresterea noastra, ci mama mea care ne trimite bani cand avem nevoie oricand.Intrebarea mea este, pot lua alocatia fara acordul lui? Sau pot face ceva in legatura cu asta?

2 răspunsuri:
| 1onur a răspuns:

Normal poate lua bunica voastră care vă crește și foarte bine face ca va crește ea!

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform art.4, alin.(4) din L.61/1993, rep. in 2012, cu md. si compl. ulterioare, plata alocatiei de stat pentru copii se poate face si direct copilului, dupa 14 ani, daca parintele care o primeste este de acord, citez:
  "(4) După împlinirea vârstei de 14 ani, plata alocaţiei de stat pentru copii se poate face direct titularului, cu încuviinţarea reprezentantului său legal."
Asa fiind va trebui ca tatal tau sa solicite ca plata alocatiei sa-ti fie facuta tie.