Nu este normal si nici legal.
In primul rand patronul nu are dreptul sa-i retina intreg salariul, pentru despagubiri ii poate retina doar 1/3 din salariul net si numai dupa ce constata ca este vinovat de spargerea masinii si pagubele provocate acesteia si emiterea unei dispozitii de imputare.
In al doilea rand sechestrarea masinii personale se poate face doar in urma unei hotarari judecatoresti si numai prin intermediul unui executor judecatoresc.
In al treilea rand nu politia poate condamna pe cineva, politia trebuie sa faca o cercetare, apoi, daca este cazul, se face urmarirea penala si trimiterea in judecata, daca este vinovat de spargere si abia instanta poate hotari o condamnare.
Cel mai bine este sa angajeze un avocat, acesta il poate sfatui exact si sa-l aute in rezolvarea problemelor, in functie de situatia reala. Ma indoiesc ca situatia reala este asa cum ai prezentat-o, mai ales in privinta retinerii.
Nu. Nu este normal. Trebuie sa se faca cercetari. Singura solutie este sa-si ia un avocat. Stiu! Costa un avocat dar patronii sunt pe-o mana cu poltistii. Eventual sa inceapa cu o sesizare la procurori. Nu se poate sa fie amenintat si pus la plata pana nu se incheie cercetarile. Nu poate fi trimis la puscarie cum vrea fiecare militian cu 4 clase. E revoltator!
Apropo! Masina personala drept garantie nu se poate opri. Trebuie sa existe o hotarare judecatoreasca. Procurorul (doar) o poate bloca sa n-o foloseasca. Militienii si patronii pot fi acuzati de sechestru ilegal.
anonim_4396 întreabă: