| Dolofănica a întrebat:

Aș dori să îmi schimb identitatea. Să îmi creez una falsă. Nu un ID fals, ci o întreagă identitate, cu documente și toate cele. Însă nu știu cum pot face asta. Am multe idei în cap, eu aș vrea să încep o viață nouă, să-mi înscenez moartea și am totul pregătit, doar asta îmi dă mari bătăi de cap. Voi împlini 14 ani peste o săptămână și încă nu am buletin, am doar 2000 de lei în buzunar. Și, încă ceva. Dacă reușesc cumva s-o scot la capăt, voi putea merge în continuare la școală? Vărog mult, fără miștouri, mulțumesc!

14 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ceea ce vrei tu este ilegal si folosirea unei identitati false este infractiune.
Poti sa-ti schimbi legal numele si prenumele, nu si restul datelor de nastere - data, parintii si CNP.
Schimbarea numelui si prenumelui minorului se poate face numai cu acordul parintilor si numai daca sunt motive intemeiate si cu procedura prevazuta de OG 41/2003 sau prin intermediul instantei de judecata.

| Violleta2022 a răspuns:

Am o veste foarte-foarte proasta pentru tine: asa ceva, nu se poate!
Toti copii viseaza asta, dar in realitate, este imposibil.

| CuriousStuff a răspuns:

Iti trebuie mult, mult mai multi bani ca sa faci asta. In plus este ilegal si daca esti prinsa risti inchisoare mult si bine. Pentru un copil e imposibil. Trebuie sa fii cel putin miliardar sa-ti iasa asta happy

| Dolofănica explică (pentru CuriousStuff):

De fapt, nu. Am auzit că în multe state din USA, dar și în Canada, poți face acest lucru și nu e ilegal. Nu locuiesc în România de ceva timp, nu știu dacă e posibil în Italia.

| CuriousStuff a răspuns (pentru Dolofănica):

E ilegal sa-ti falsifici identitatea in toate tarile din lumea asta. Ca vrei doar sa-ti schimbi numele e una, dar sa-ti falsifici identitatea e fapta condamnata penal, pedepsita cu inchisoarea. De aceea e si asa scump si complicat. In plus tu inca esti minora, ai nevoie de tutore legal pentru orice vrei sa faci. Chiar daca, prin absurd, ai putea sa faci rost de o identitate, tot iti trebuie inca o persoana majora cara sa aiba si ea o identitate falsa din care sa reiasa ca e un parinte de-al tau sau un tutore legal. laughing E extrem, extrem de complicat, chiar imposibil. Poti sa-ti iei gandul, sincer.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Dolofănica):

Esti cetatean Italian? Sau nu?
Chiar si asa, nu poti sa-ti schimbi nici o identitate, pana la varsta de 18 ani cand ai drept legal.

| Mihai1810 a răspuns:

De ce ai vrea sa faci asta?

| Dolofănica explică (pentru Mihai1810):

E o poveste mai lungă dar, pot spune că este ceva legat de familia mea.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Dolofănica):

Cat priveste scapatul de familie, iarasi imposibil, cel putin pana la 18 ani cat esti fortata de lege sa stai sub tutelea parinteasca. Din pacate, familia nu ne-o alegem, o mostenim!
Dupa 18 ani, poti sa-ti iei traista-n bat si sa te muti la capatul globului.

| Dolofănica explică (pentru Violleta2022):

Ideea e că eu nu prea am o familie, locuiesc doar cu sora mea de 20 de ani. Whats the point?

| dolceromania a răspuns:

Poti sa-ti schimbi indentitatea si chiar mai mult. Legal!

| AdrianTzar a răspuns:

Mergi la Vatican, te ajută băieţii.

| WLMA a răspuns:

După 18 ani îți poți schimba numele și domiciliu. De altfel nu e foarte greu să-ți ascunzi vechea identitate iar cu "puțină" terapie poți chiar să uiți de ea. Cei 2000 de lei ți-ar ajunge cu maxim efort câteva săptămâni. Până la 16 ani nu ai voie să lucrezi, iar până la 18 ani, orice persoană care te vede are obligația să te ducă la părinți sau dacă ei nu te primesc (primesc amendă) la orfelinat. Să-ți schimbi legal identitatea nu poți fără acordul părinților. Eu zic să inspiri adânc să-ți vezi de viața ta și încearcă să intri în tot felul de cercuri de interes (aviz. interes nu înseamnă să te folosești de ei și nici băutură/droguri/fumat pe astea oricum o să le regreți dacă le faci). Concentrează-te pe viitorul tău și fă ca pe când ai 18 să ai totul bine pus la punct, viața e foarte a dracu când vine vorba de planuri, mereu întoarce toate pe dos în ultimul moment. Și mie mi-a venit de multe ori să plec de acasă, m-am dus și am băut, am 17, m-am liniștit dar unele lucruri poate trebuiesc gândite din mai multe puncte de vedere, gândește în afara cutiei, vezi situația din alte perspective, asta te va ajuta foarte mult. Baftă!

| TraianTraianTraian a răspuns:

Vreau să mi schimb identitatea