| Leahuiuliana a întrebat:

Salut, aș dori să știu dacă ajung polițistă mă mai pot ocupa in timpul liber si cu alte meseri?

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu poti.
Conform L.360/2002, privind Statutul politistului, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART. 45.
(1) Poliţistului îi este interzis:  
a) să facă parte din partide, formaţiuni sau organizaţii politice ori să desfăşoare propaganda în favoarea acestora;  
b) să exprime opinii sau preferinţe politice la locul de muncă sau în public;  
c) să candideze pentru autorităţile administraţiei publice locale, Parlamentul României şi pentru funcţia de Preşedinte al României;
d) să exprime în public opinii contrare intereselor României;  
e) să declare sau să participe la greve, precum şi la mitinguri, demonstraţii, procesiuni sau orice alte întruniri cu caracter politic;
f) să adere la secte, organizaţii religioase sau la alte organizaţii interzise de lege;  
g) să efectueze, direct sau prin persoane interpuse, activităţi de comerţ ori să participe la administrarea sau conducerea unor societăţi comerciale, cu excepţia calităţii de acţionar;
h) să exercite activităţi cu scop lucrativ de natură să lezeze onoarea şi demnitatea poliţistului sau a instituţiei din care face parte;
i) să încalce regimul juridic al conflictului de interese şi al incompatibilităţilor, stabilit potrivit Legii nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare."

| Leahuiuliana explică (pentru Ioandelasal):

Si cât este obligatoriu să stau angajată ca polițist sau am voie să renunț și dacă da îmi pot face un spațiu comercial sau salon la pensie sau dacă renunț!?

| Ioandelasal a răspuns (pentru Leahuiuliana):

Nu stiu exact cat este acum, parca 7 sau 10 ani.
Daca pleci mai repede va trebui sa platesti o parte din cheltuielile cu scolarizarea ta, proportional cu timp ramas.
Dupa ce pleci poti face ce vrei, ca orice alt cetatean care nu are interdictii.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu poti!

| GucciMarcheaza a răspuns:

Nu zice nimeni nimic de only, daca ai nevoie de manager mesaj pe Facebook la GUCCYMARKEZEANU