| raresbrd a întrebat:

Salut as dori sa stiu daca pot rezilia un contract de internet mobil de la vodafone fara sa platesc taxe de reziliere am facut 1 an in 10 iunie anul curent si daca ma pot ajuta legile consumatorului 296/2004 imi pica foarte des se schimba reteaua.cine ma poate ajuta?

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Se poate rezilia dar va trebui sa platesti o despagubire, prevazuta in contract. Citeste cu atentie contractul, mai ales prevederile privind rezilierea si te lamuresti. Nu te ajuta cu nimic legea 296/2004, republicata, pentru a nu plati despagubire, dimpotriva, citez:
"ART. 84
Dreptul consumatorului la denunţarea sau rezilierea contractului nu poate fi anulat sau restrâns de nicio clauzã contractualã sau înţelegere între pãrţi, în cazurile prevãzute de lege, aceasta fiind consideratã nulã de drept. Drepturile pãrţilor referitoare la o justã despãgubire nu vor fi afectate în cazul denunţãrii unilaterale."

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Pe cât timp ai făcut contractul? Dacă este pe un an de zile și termenul s-a împlinit, nu mai plătești nimic, te duci la ei și soliciți închiderea internetului pe mobil. Ori dacă contractul este pe doi ani, trebuie să plătești restul perioadei de timp care duce la termenul de 2 ani.
Citește foarte bine contractul!
Pa, pa.

| ccbigmaxxx a răspuns:

Fara.datorii@yahoo.com