| LRS a întrebat:

Salut, as vrea sa imi deschid o firma de tricouri custom impreuna cu 2 prieteni si am 2 intrebari.
1. Pot face asta cu PFA sau am nevoie de SRL?
2. In legatura cu design-urile tricourilor, este ceva politica cu drepturi de autor pe imaginile folosite? Pentru ca am vazut multe site-uri in Romania care au design-uri cu caractere din jocuri/filme etc.

Multumesc!

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

1.In cazul expus este nevoie de o SRL sau II (intreprindere individuala).
2.Depinde de politica proprietarului imaginilor, unele sunt gratuite, altele sunt sub incidenta drepturilor de autor.

| Anonimul151 a răspuns:

Poți deschide firma și ca SRL - societate cu răspundere limitata, ca și PFA - Persoana fizica autorizata sau II ( interprindere individuală ).

La SRL o să ai nevoie de un contabil. La PFA și II îți poți gestiona singur fără a avea nevoie de contabil.

Dacă sunt imagini protejate de drepturi de autor nu vei avea voie sa le folosești fără aprobare, dacă sunt gratuite le poți folosi liniștit.

| gabriel2004o a răspuns:

1.Daca e firma trebuie sa fie srl
2.Depinde,unele nu sunt protejate de drepturile de autor. Dar daca faci tigănii cu haine fake de exemplu guess, gucci, etc... poate poliția sa îți confiște marfa dacă ești prins+ceva sancțiune
Și din cauza asta nu se mai vad în piață haine fake