De la data de 19 ianuarie 2013, vârsta minimă pentru obţinerea permisului de conducere este de:
16 ani împliniţi pentru categoriile AM, A1 şi B1;
18 ani împliniţi pentru categoriile A2, B, BE, C1, C1E şi Tr;
20 ani împliniţi şi o experienţă de cel puţin 2 ani de conducere a motocicletelor din categoria de permis A2, sau cel puţin 24 de ani, pentru motocicletele din categoria A;
21 de ani pentru categoriile C, CE, D1 şi D1E, precum şi pentru triciclurile cu motor cu puterea de peste 15kW;
24 de ani pentru categoriile D, DE, Tb și Tv.
Se poate obtine si poti incepe munca dupa ce l-ai obtinut, dar numai pentru anumite camioane, care se incadreaza la categoriile BE, C1, C1E.
Adica nu poti sa iei categoria ce... dar la categoria c1e ce camioane se incadreaza, cele cu remorca atasata de camion?
Conform Anexei la OUG 195/2002, astfel cum a fost modificata prin L.203/2012, citez:
"i) categoria C1E:
1. ansamblul de vehicule constând dintr-un autovehicul trăgător din categoria C1 şi o remorcă sau semiremorcă a cărei masă totală maximă autorizată este mai mare de 750 kg, cu condiţia ca masa totală maximă autorizată a ansamblului să nu depăşească 12.000 kg;
2. ansamblurile de vehicule în care vehiculul trăgător face parte din categoria B, iar remorca sau semiremorca sa are o masă totală maximă autorizată de peste 3.500 kg, cu condiţia ca masa totală maximă autorizată a ansamblului să nu depăşească 12.000 kg;"
Sa introdus legea ca numai de la 24 de ani sa poti face permisul la categoria C
Gresit! La 18 ani poti obtine A, B, C, iar la 21 de ani (nu 24) poti obtine si E (camion cu remorca). Categoria D mi se pare ca se poate la 22 de ani.
De la data de 19 ianuarie 2013, vârsta minimă pentru obţinerea permisului de conducere este de:
16 ani împliniţi pentru categoriile AM, A1 şi B1;
18 ani împliniţi pentru categoriile A2, B, BE, C1, C1E şi Tr;
20 ani împliniţi şi o experienţă de cel puţin 2 ani de conducere a motocicletelor din categoria de permis A2, sau cel puţin 24 de ani, pentru motocicletele din categoria A;
21 de ani pentru categoriile C, CE, D1 şi D1E, precum şi pentru triciclurile cu motor cu puterea de peste 15kW;
24 de ani pentru categoriile D, DE, Tb și Tv.
Se poate obtine normal.si dupa ce termini adica iti iei permisul poti sa te angajezi
anonim_4396 întreabă: