Poate semeni cu vreun urmarit local sau general ori cu cineva reclamat pentru o fapta penala, altfel nu se explica.
De smecheri, pentru ca pot face asta. Trebuie sa existe vreo explicatie filosofica? Nu-i clara treaba? Politia face ce vrea, atat timp cat le permite legea.
Au zis sa te sperie putin ca data viitoare sa te duci la scoala.
Normal trebuiau sa te duca la scoala? Baiatule, pe masina scrie POLITIA, nu TAXI. POLITIA te duce la sectie, eventual la scoala de corectie. Nu te obliga nimeni sa te duci la liceu. Poti sta in bar tot anul.
De data asta? Inseamna ca te-au mai saltat si cu alte ocazii. Daca esti recidivist, te-au luat in evidenta.
Asa este procedura. Politistii au voie sa te introduca in baza lor de date si doar la suspiciunea comiterii unei infractiuni.
Au crezut ca esti vreun chiulangiu si daca repeti asta ei te stiu de la prima abatere.
Nu-ti face griji in cazul tau nu se va intampla nimic, probabil datorita multor incidente intamplate in ultima vreme din pricina minorilor, in general, vor sa faca o baza de date in care pe viitor identificarea "infractorilor " se poate face mult mai usor, bine tu stai linistit nu e cazul tau numai daca pe viitor nu te tii de scoala si te apuci de alte bazaconiii!
E alta chestie. nu stiti voi cum e la mine... de la inceputul lui septembrie 2012 politia umbla in baruri dupa elevi. si daca te gasea te ducea la directorul scolii... de data asta a fost altfel. azi a venit comandantul si ne-a facut invitatie la sectie. am aflat si de ce mi-a luat amprente multumesc mult!
Asta se petrece in toata tara. O atitudine de rahat a autoritatilor romane. Politia si scoala nu trebuie sa aiba nicio legatura. Imi pare rau sa traiesc intr-o tara in care politistii ii aduna pe elevi din baruri si ii duce la scoala. De parca e obligat cineva sa mearga la scoala. Din cate stiam democratia ne lasa posibilitatea sa decidem asupra a ceea ce vrem sa facem.
In locul tau i-as da in judecata. Ar trebui facut ceva la nivel national impotriva acestor masuri abuzive si comuniste...
Wake-up. Scoala primara este obligatorie. Democratia inseamna libertate insa in anumite limite. Daca ar fi cum vrei tu, eu as putea sa vin la tine sa te omor. Doar este democratie. Am posibilitatea sa aleg sa fac ce vreau. Nu?
Sa inteleg ca si pe tine tea luat politia de prin crasme.
Normal ca poti veni sa ma omori. Cine te opreste? Numai constiinta si frica de inchisoare/lege, nu Politia. Nu o sa stea Politia in calea si sa-ti spuna "Nu-l omora!" Politia vine dupa ce ma omori, si constata. Atributiile politistilor nu sunt acelea de a-i "proteja" pe elevi de absente. Ai dreptul la scoala, dar libertatea de a alege daca vrei sa te duci. Pana la 18 ani decid parintii, insa parintii nu te leaga de scaunul din banca. Trebuie eliminata chestia asta cu "scoala obligatorie" si pus mai mult accentul pe regulament si lege. Adica toleram pe banii statului niste odrasle care isi petrec timpul prin baruri, in loc sa fie exmatriculati si statul sa economiseasca bani de pe urma lor sau eventual sa le ceara bani pentru absente. Profesorii trebuie sa invete sa respecte regulamentul si legea, si sa le aplice de fiecare data, nu sa trimita Politia.
Pe mine nu m-a adunat nimeni de prin crasme, niciodata.
Daca eram eu ministru al educatiei, ori invatati pe branci, ori va duceati la stana.
Scopul principal al politiei este de a PREVENII. Daca scoala primara nu ar mai fi obligatorie o sa avem la analfabeti de nu mai stim ce sa ne facem cu ei. Oricum avem destui si acum (majoritatea tigani). In rest sunt de acord cu tine.
Tovarase, citeste complet. Uite ce spune Politia Romana "Politia Româna face parte din Ministerul Afacerilor Interne si este institutia specializata a statului, care exercita atributii privind apararea drepturilor si libertatilor fundamentale ale persoanei, a proprietatii private si publice, prevenirea si descoperirea infractiunilor, respectarea ordinii si linistii publice, în conditiile legii."
Stii ce inseamna asta? Ca Politia intervine doar atunci cand e savarsita o infractiune sanctionata de codul penal sau civil. Unde ai gasit tu in codul penal ca e o infractiune sa nu te duci la scoala?
Doar educatia combate analfabetismul. Acolo unde se face educatie cu forta, e doar o constrangere. Educatia trebuie sa te elibereze de sub jugul prostiei. Apoi parintii te mai pot obliga, dar si aici poate interveni asistenta sociala. Nicio institutie a statului nu te poate obliga sa mergi la scoala, iar orice actiune de acest gen este impotriva legii.
Politia sa se ocupe de infractorii acestei tari. De elevi prosti sau destepti se ocupa profesorii ori parintii.
Si scopul principal al Politie nu este de a preveni, ca nu-i mama omida sa ghiceasca gandurile unui criminal; e acela de a aplica legea si numai legea.
Minorii sub 18 ani se prezuma ca nu au capacitate deplina de exercitiu. Deci pe langa drepturi mai au si ceva obligatii.
Prietene eu sunt la Drept la specializarea Politie Locala anul III. Noua asa ne-a spus. Si asa am invatat. Sunt anumite principii pe care se bazeaza politia. Legea trebuie inteleasa si apoi aplicata. Daca previ un furt (ca ai adus vorba de hoti) automat nu mai consumi atatea resurse pentru depistarea si prinderea lui.
Numai bine, stimat...tovaras.