Buna.Noi am renuntat la cablul tv de multi ani, insa in vizita la altcineva am vazut ca acum se distribuie si astfel de mesaje.Ce pot sa spun, asa e legea data la noi, ca din topor, din pacate...Dar daca macar 1% din cazurile de pedofilie sunt stopate datorita mesajului de interes public, tot e bun un pic.
Trebuia să existe un prag. El a fost stabilit la 5 ani. Aia e. Așa poți să întrebi de ce categ A la permis se ia la 24 ai nu la 23
E mai nestiutor, mai copil, m, ai aproape de ala de 15.Asa e legea, stiu si eu de ce au bagat asa.
Depinde de fiecare cum priovesc lucrurile.Asa legal, se spune ca esti adult dupa 18 ani.Atunci inseamna ca orice persoana peste 18 ani care are un act sexual cu unu de 15 ar trebuie gtras la raspundefre.
Odata ce stii ca la 18 ani, raspunzi personal in fata legii, eu asa consider ca ar fi corect.
Dar or fi si alte elemente ce nu le stim, trebuie analizata situatia, aflat de ce au pus aia 5 ani diferenta.
Vorbesti de periculozitate, acolo este vorba de consimtamint ca de nu ar fi viol, ma refer daca ala de 15 ani nu vrea, aia se numeste deja altceva.
Dar daca ala de 15 ani vrea sa faca sex cu unu sau una de 20, aia nu inseamna ca persoana de 20 de ani este periculoasa face aia pentru ca inca nu are experienta, pentru ca e minata de chimicalele din corp, nu ca ar constientiza asa total.
Este o noua infractiune, respectiv violul asupra unui minor, se pedepseste mai aspru decat violul (limitele minime si maxime ale pedepsei sunt cu 2 ani mai mari decat la viol) si va intra in vigoare de la 1.01. 2024.
Sigur ca, dupa parerea mea, trebuia pastrata diferenta de 3 ani de la actul sexual cu un minor dar asta este decizia Parlamentului.
Daca este diferenta de cinci ani inseamna ca nu puteau fi impreuna pe vremea cand erau ambii minori. Daca tu aveai 17 ani cand v-ati cunoscut, ea avea 12 ani... E viol clar si intretinere de acte sexuale cu minori.
Adi1987 întreabă: