| G777 a întrebat:

Salut, azi am primit un plic in care se afla o nota, referitoare la o greșeala a secretariatului liceului liceului in care am fost elev cu mai bine de 1 an, mi se cere sa restitui o suma care provine din decontarea abonamentului de transport in comun care spun ei ca a rezultat din greșeala contabilului.
Întrebarea mea este dacă am vreo obligație legală sa restitui suma, despre care nu am știut nimic pana acum?

4 răspunsuri:
| Hyperion7 a răspuns:

Aparent ești obligat să o faci, e mare suma?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, ai obligatia sa restitui suma platita tie din greseala, conform Codului civil este vorba de restituirea platii nedatorate.
Este bine s-o restitui de bunavoie, daca te dau in judecata vei plati mai mult, la suma respectiva se vor adauga dobanzi sau penalitati, cheltuielile de judecata si, eventual, cheltuielile de executare silita, daca tot nu platesti si dupa judecata.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă nu o restitui, ei o să revină cu o adresă din care să rezulte obligația ca tu să restitui suma. Dacă nu, să plătească cine a greșit, adică contabilul. Așa că, să ignori adresa, să nu răspunzi la ea și să aștepți continuarea poveștii.

Bula
| Bula a răspuns:

Asteapta urmarile, nu plati nimic!
Erorile de inventar, de decontare, etc. care produc pagube se penalizeaza faptuitorului sau se contabilizeaza ca pierdere.
Contabilul care a gresit, sa gaseasca calea.