anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, azi la prima ora am fost la cafea cu un coleg, a venit politia si ne-a cerut numele,adresa, scoala, clasa...
Apoi au mers la scoala cu un proces verbal...
Mai am voie sa dau la politia de frontiera?

Răspuns Câştigător
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Trebuie sa faci diferenta intre penal si contraventional. Contraventia nu se scrie in cazier. La voi este o contraventie.

| mi25 a răspuns (pentru Salontanul):

Ce contraventie au savarsit cei doi? Mai ales ca au 18 ani?

14 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Pentru scolile MAI si MApN este conditia ca media generala a anilor de liceu sa fie cel putin 9, asa ca n-are mare importanta o medie semestriala la purtare.

| anonim_4396 explică (pentru Ioandelasal):

Dar ma poate afecta acel proces verbal? Cazieru meu e curat...

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu te poate afecta ca nu ai furat din magazin si nu ai fost condamnat la inchisoare. Este un simplu proces verbal intocmit de politisti poate vei lua o amenda ei stiu, dar ceea ce nu ne spui tu cum a venit politia după voi? De unde stia ca esti cu un coleg la cafea? Cine i-a trimis si cu ce motiv, ei cand au venit la voi ce v au spus v au cerut buletinul sau carnetul de note?

| anonim_4396 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Https://www.tion.ro/......r-1565732/
Aici am fost)
Au mai fost si ieri din cate am auzit
Ne-au cerut numa datele, nu carnet, nu buletin

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

N-am avut nici o legatura cu aparatele

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Am 18 ani

| Ioandelasal a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu te poate afecta, nefiind vorba de o cauza penala si nici chiar de o contraventie.

| anonim_4396 explică (pentru Ioandelasal):

Procesul verbal se poate transforma intr-o contraventie?

| Ioandelasal a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu este proces-verbal de contraventie doar un proces-verbal ca v-au gasit in timpul orelor, chiulind de la scoala. In baza acestuia scoala poate lua doar masuri disciplinare impotriva voastra.

| sierra1 a răspuns:

Dacă-ți scade nota la purtare sub 9, pas

| anonim_4396 explică (pentru sierra1):

Nota 9 pe cei 4 ani, dar are ceva procesu verbal? Daca media la purtare e 9 pot intra la frontiera? De proces mi-e frica

| mi25 a răspuns:

Nu am inteles, ce drept aveau sa te interogheze? Cine i-a pus? Mai ales ca ai 18 ani. Scrie undeva ca esti obligat sa frecventezi orele? Ce are politia cu frecventa? In ce lege scrie ca politia are drept de sanctiune (procesul verbal asta denota) pentru ca tu nu ai mers la ore? Asta era in comunism doar.
Erau de la politia locala? De la astia te poti astepta la orice, ca au cu doua clase mai mult ca trenu.
In concluzie: nu poate sa-ti intocmeasca nici un proces verbal daca nu ai savarsit vreo contraventie. Chiar daca ti-a intocmit asa ceva, poate doar sa- foloseasca la WC-u.
Nici macar scoala nu poate sa ia vreo masura, in afara de cele prevazute de lege.
Stai linistit, nu o sa gasesti nicaieri procesul verbal, poate la diriginte ca sa te critice. Nu are nici o valabilitate.

| nevermatch a răspuns:

Bună, sigur că da, nu va fi niciun proces, stai liniștit. laughing