Întrebare recomandată | MarianAlex511 a întrebat:

Salut, bunica mea are cum sa imi treaca pe numele meu un apartament care este pe numele ei cand moare, fara sa mai treaca pe numele tatalui meu? Tatal meu are datorii si nu vreau sa le primesc pe numele meu cand moare, mama mea biologica este casatorita cu cineva, bunicul meu biologic este mort, bunica mea este casatorita cu cineva, bunica mea pe langa tatal meu mai are inca un fiu(unchiul meu) iar eu mai am o sora care sta cu mama mea, as dori sa stiu un raspuns ca intrebarea de mai sus si toate posibilitatile care se pot intampla in legatura cu acest apartament, sper ca am ales categoria buna pentru aceasta intrebare si multumesc anticipat

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poate sa-ti lase tie apartamentul prin testament, este bine s-o faca prin testament autentificat la un notar public.

| Violleta2022 a răspuns:

Poti primii tu, doar daca bunica face testament si-ti lasa tie.
Evident, testamentul sa fie facut la un Notar Public, ca altfel poate fii contestat de ceilalti mostenitori, avand sanse mari sa pierzi.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Salut, bunica mea are cum sa imi treaca pe numele meu un apartament care este pe numele ei cand moare, fara sa mai treaca pe numele tatalui meu?
Ea poate face aceasta printr-o donație către tine direct atât timp cât ea este în viață, acă actualul soț nu este trecut în cartea funciară ca copropietar.
Așa să vedem ce se va întâmpla pe viitor.
Varianta 1.
Bunica îți donează dtale apartamentul acum.
Ea decedează, să zicem acum, la o dată apropiată de azi, iar nu peste 10 ani.
Atunci, ce pot face ceilalți care ar fi fost moștenitori.
Aceștia ar fi.
tatăl tău,
mama ta,
sora ta,
unchiul,
soțul actual al bunicii.
Aceștia toți pot după decesul bunicii să declare că ei sunt moștenitori ai bunicii dtale.
Astfel ei vor începe un proces de succesiune.
Vor menționa că doresc cota parte care le revine după lege din fosta casă a bunicii.
În cartea funciară este scris acum așa.
Propietar dta.
Cum ai ajuns propietar- prin act de donație de la bunica.
Atunci ei se vor uni toți împotriva ta,, și vor solicita anularea acestui act de donație care a fost o decizie unilaterală a bunicii pentru a-i scoate pe ei toți de la moștenire.
Apoi judecătorul va analiza temeinicia cererii lor și va decide dacă ei au dreptate sau bunica care deja este decedată, așa că ea nu mai poate vorbi.
Ce mai putea să facă bunica, dacă dta ai avea banii.
Ea să îți vândă ție casa pe bune iar nu fictiv.
Atunci se vede din cartea funciară că dta ai primit casa printr-un act de vânzare și ai dat bani pentru ea. Un act de vânzare cumpărare, judecătorul care rezolvă moștenirea nu are cum să îl conteste să îl anuleze dacă el s-a făcut în baza legii și dacă prețul a fost corect. Un act de donație a fost făcut înainte de deces, poate ascunde de exemplu faptul că tu ai forțat-o pe bunica să ți-l doneze ție, și în acest fel i-ai jefuit pe ei toți de dreptul, de partea lor de moștenire. În acest caz actul de donație se anulează și vei primi doar partea ta conform legii. Atâta știu eu iar un notar de bună credință îți va spune același lucru.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Prin testament, ea poate scrie acolo ca iti lasa exclusiv tie acel apartament, ca ceilalti copii sa nu isi ceara "partea lor" dupa moartea ei.

| crud a răspuns:

Cel mai sigur ar fi sa iti lase apartamentul prin testament. Dar, daca se intampla ceva cu tatal tau, sa stii ca datoriile se transmit mostenitorilor. Se mostenesc si alea bune si alea rele...

| Tirisvald a răspuns:

Salut. Din raspunsurile primite cred ca ti-ai facut o idee si aceea ca cel mai usor este sa ti-l lase prin testament, ca mostenire, insa, ar trebui ca ceilalti succesori, in principiu tatal si unchiul tau sa renunte la drepturi si sa fie de acord cu trecerea in proprietatea ta. Consulta un notar, este un pret mic care iti confera siguranta.