Nu vei avea nici o problema.
Minorii sub 14 ani nu raspund si nu pot fi condamnati penal iar in cazierul judiciar se inscriu pedepsele penale definitive, asa ca vei avea cazierul curat, bineinteles daca nu vei fi condamnat pentru vreo infractiune savarsita dupa implinirea a 14 ani.
La 10 ani TATAL TAU raspunde in fata legii, pentru faptele tale.
Conducerea fara permis este fapta grava, se poate alege si cu puscarie.
Daca nu vei avea alte asemenea abateri, atunci vei putea avea permis.
Pai eu n am fost chemat nicaieri, fratelui meu i s-a facut dosar penal care i-a si expirat pana in prezent ca au trecut 5 ani de la incident, eu m-am ales doar cu reclamatia lu vecinu, ma va afecta cand voi scoate cazierul?
Ma gandesc ca daca era sa fiu si eu implicat primeam si eu foi acasa sau chestii de genul dar doar fratele meu primea ca sa se prezinte cu tatal meu la sectie in termen de 1-2 zile
Nu, nu esti implicat.
Dar are vecinul dovezi ca mergeai cu fratele tau pe moped?
Pai nu mergeam cu el pe moped mergeam singur si faceam cu schimbul, si nu cred ca are dovezi o data ce nu m-a chemat nicaieri, macar sa vad dovezile, pai o data ce are el dosarul practic sunt nevinovat in ochii legi?
Daca n-ai avut inca 14 ani, atunci tatal tau a raspuns pentru tine, in fata legii.
Asta inseamna ca pot da de permis?
Da, daca nu ai si altceva la cazier.
"Pai nu mergeam cu el pe moped mergeam singur "
Buuuun. Si ai de gand sa recidivezi?
Daca nu te-a chemat politia nu e vorba de lipsa dovezilor ci de varsta. La 10 ani raspund parintii pentru tine.
Nu mai inteleg nimic… deci pana la urma mai pot da de permis sau nu?