3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
Nu exista preaviz in perioada de proba, oricare parte (angajator sau angajat) poate inceta CIM cu o simpla notificare, fara a o motiva si fara preaviz.
Conform art.131, alin. (3) dinCodul muncii, republicat în 2011, citez:
"(3)Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisă, fără preaviz, la iniţiativa oricăreia dintre părţi, fără a fi necesară motivarea acesteia."
Nu exista preaviz in perioada de proba. Am mai avut eu odata un patron cu (,) care nu semnasem nici un contract de munca, am fost doar vreo 3 zile in training si dupa ce am refuzat postul, m-a sunat vreo saptamana sa vin sa-mi scriu demisia. Nu stiu ce smecherie facuse el sau ce avea de gand de tot insista ca un dement sa vin sa-mi scriu demisia desi noi nu aveam nici un fel de contract. Sau am mai dat de altul care cerea sa-mi scriu demisia dupa ce a expirat contractul din din perioada de proba de 3 luni, pentru ca nu am vrut sa mai continuam colaborarea.
Adica abia te angajezi si deja te gandesti la preaviz? Preavizul se aplica atunci cand pleci de la o companie.
Am perioada de proba de 6 luni, am lucrat 3 săptămâni și pur și simplu nu mai vreau sa lucrez.ieri am anunțat ca azi e ultima zi de munca iar azi ma amenințat ca nu vad nici un ban dacă nu stau o luna de zile, ca are el clauze în contract și ca preavizul e de 2 săptămâni.
Nu am auzit sa existe proba de lucru de 6 luni. Cred ca te cam pacaleste.
StefanDrg întreabă:
UnchiulRamiz întreabă: