Extrem de periculos, fiindca te alegi cu dosar penal instantaneu si puscarie!
"2. Referitor la folosirea cardului falsificat
Într-o primă opinie, s-a considerat că prin folosirea la bancomat a unui card falsificat și retragerea de numerar, se accesează fără drept un sistem informatic indiferent de modul în care au fost obținute acele date, pentru că fapta încalcă măsurile de securitate. Instanțele au încadrat-o la art. 42 alin.1 și 3 din legea 161/2003.
Aceleași instanțe au considerat că ar fi incidente și alte două infracțiuni prevăzute de legea comerțului electronic. Este vorba de falsificarea prin punerea în circulație, în orice mod, a instrumentelor de plată electronică falsificate sau deținerea lor în vederea punerii în circulație, faptă prevăzută la art 24 alin. 2 din legea 365/2002 și care prevede pentru făptuitor închisoarea de la 3 la 12 ani.
Folosirea cardului falsificat este considerată a fi și infracțiunea de efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos (art. 27 alin.1 legea 365/2002). Infracțiunea se referă la transferul de fonduri (altele decât cele executate de instituțiile financiare), la retrageri de numerar, la încărcarea și descărcarea unui instrument de monedă electronică prin folosirea unui instrument de plată electronică fără consimțământul titularului acelui instrument. Fapta se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 12 ani.
În cea de a doua opinie, instanțele au considerat că folosirea la bancomat a unui card falsificat și retragerea de numerar, nu înseamnă accesarea fără drept a unui sistem informatic și nici nu încălcă măsurile de securitate.
De exemplu, dacă cei care au preluat date informatice de pe carduri autentice, le-au inscripționat pe carduri blanc și apoi au retras sume de bani din bancomate, au săvârșit doar infracțiuni sancționate de legea comerțului electronic.
Instanțele au considerat că faptele săvârșite s-ar încadra la falsificarea instrumentelor de plată electronică, punerea în circulație sau deținerea lor fără drept (art. 24 alin 1 și 2 legea 365/2002) și la infracțiunea prevăzută la art. 27 alin. 1 legea 365/2002 (infracțiune la care aderaseră și instanțele primei opinii).
3. Folosirea cardului autentic fără consimțământul titularului și retragerea de numerar de la bancomat
În acest caz, instanțele s-au pus de acord și au încadrat fapta la efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos art. 27 alin.1 legea 365/2002 fără a se specifica dacă făptuitorul a accesat sau nu fără drept sistemul informatic."
http://lexcafe.ro/......condamnat/
Citeste iar intrebarea, si intreaba-te : "Chiar vreau sa risc ani grei de puscarie pentru gainarii de genul?"
Daca tot vrei sa faci frauda, fura tata sume mari si fugi din tara . Trebuie sa cantaresti miza si riscul. Adica chiar merita sa faci ani grei de puscarie pentru cateva zeci sau sute de milioane, sau sa risti sa faci ani grei de puscarie pentru sute de mii sau milioane de euro?
Salut! Cumpararea si folosirea cardurilor clonate sunt activitati ilegale si extrem de riscante. Poti ajunge in probleme cu legea si sa ai consecinte financiare grave. Tranzactiile cu carduri clonate sunt urmarite de autoritati si banci, iar poti fi identificat si acuzat de frauda. Sfatul meu este sa eviti complet implicarea in astfel de activitati. Este o alegere periculoasa si ilegala. Stay safe!
Adi1987 întreabă: