| AlexDorinel a întrebat:

Salut, ce părere aveți ca un copil de 15 ani sa muncească vara la un bar și sa-si ia lucruri din banii munciți?

21 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Un copil de 15 ani nu va lucra niciodata la un bar. Nici ca debarasator.

Răspuns utilizator avertizat
| darrio2007 a răspuns (pentru AlexDorinel):

La 15 ani nu are cum sa aiba calificare de barman. Nu inseamna sa toarne doar in pahare. Asta face oricine. Dar cunoaste diferite retete de cocktailuri?

| darrio2007 a răspuns (pentru AlexDorinel):

Nu l-a durut gura sa se laude.

| sierra1 a răspuns:

Lăudabil dar puțin probabil

| Mosotti a răspuns:

In mod normal parintii trebuie sa-i ia lucruri, datoria lui este sa invete, iar in vacante sa se distreze, ca doar o avea timp pana la 70 ani sa munceasca pentru altul pana i-o veni rau.

Dar daca parintii nu au bani, atunci mda, poate munci daca vrea ceva.

| Fatamuntilor a răspuns:

La 15 ani va trebui sa semneze, parintii pentru minor.
la bar... poate la bucatarie, gen spalat pahare, chestii din astea.
La 16 in mod normal detii capacitate de munca, dar si atunci in anumite conditii.
E BINE sa ai banii munciti de tine, pentru ca le stii valoarea si ma gandesc ca nu prea iti vine sa ii cheltui pe prostii.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

E de apreciat că vrea să fie independent și responsabil, dar are toată viața timp să muncească.

| CodrutElian1990 a răspuns:

Adolescentii care au implinit 16 ani au voie sa munceasca, dar nu in baruri si restaurante si multe alte locuri de munca. De altfel adolescentii nu au voie sa intre in baruri, iar in restaurante doar in prezenta parintilor.

| RobertMoon a răspuns:

Sa lucreze ca ce? Ospatar, barman, ingrijitor ca sunt mai multe chestii care se pot face intr-un bar. Este posibil, dar cu acordul parintilor pentru ca orice angajator serios semneaza un contract. Am o parere buna, face proprii bani, capata putina experienta in munca.

| romeo78 a răspuns:

Drepturile copilului există de aproape 100 de ani.
Copii, cu mai bine de 100 de ani în urmă, aveau dreptul de a munci după vârsta de 10 la activități specifice vârstei, iar programul de lucru era de 8 ore. La adulți, programul de lucru era de 12 ore, 7 zile din 7.
Iar, în momentul de față, în România "rurală", copii muncesc pe rupte.

| DarthNiger a răspuns:

Si la 15 ani poate munci? presupun ca munceste cu juma de norma si cu program limitat fiindca nu prea te angajeaza nimeni la 15 ani asa usor, nici macar pe litoral.
Oricum e bine ca munceste asa de tanar fiindca pe viitor se va acomoda mai repede la un loc de munca si ii va fi mai usor plus ca nu ii strica sa aiba banii lui, deci ce parere as putea sa am decat una buna.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

As aprecia copilul pentru ca isi face singur banii, desi la varsta lui e de datoria parintilor sa il intretina.
O bila alba pentru copil, una neagra pentru parintii lui.

| daculliber a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu muncesc pe bani chiar dacă ai mei îmi iau lucruri. E o metoda buna de a face bani si de a învata meserie

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Foarte bine

| SociopatuI a răspuns:

Un lucru ok.

| Mosotti a răspuns (pentru SociopatuI):

In mod normal nu e okey, daca au parintii, ei trebuie sa-i dea, iar el sa invete bine si sa se odihneasca in vacante, sa se instruiasca pentru viata, sa aiba o pregatire pentru o meserie buna, si dupa facultate are timp sa munceasca cat o vrea.

Daca parintii nu au bani, mda, sa lucreze e un lucru bun daca vrea chestii.

| daculliber a răspuns:

Nu e legal. Trebuie sa ai 16 ani si acordul scris al părinților, dar e o metoda buna de a face bani.