| Ionică a întrebat:

Ce parere aveti despre acest miting de azi? Ati fost la miting? Mergeti la miting? Vreti sa mergeti la miting? Tineti cu ei? Ce mesaj dati pentru conducerea tarii? Multumesc!

6 răspunsuri:
| Arthur a răspuns:

Inutil. Situaţia e clară. La un moment dat unul dintre şefii de sindicat a spus că ar fi de acord cu reducerea pensiilor dar la cei cu pensia peste 10 milioane, de parcă nu ar şti că imediat ar fi anulată ca neconstituţională. Doar populism ieftin şi luptă pentru imagine.

| claudiea79 a răspuns:

Nu sint de acord cu mitingul de azi. cind o sa fie greva la rtb si metrou nu mai merge nimeni la servicinu toti avem masinii mici. profesorii nu mai invata copii nimic bine ca vor spaga lanturi de aur si cuptoare cu microunde de la parintii dau nu mai 3 si 4 ca sa mearga copii la meditatii invirt 2 sau 3 apartamente au profesorii banii.de ce nu platesc impozit pe meditatii. de ce la posta sint 10 lucratoare /? si muncesc doar 2 cind te duci sint femei batrine care nici nu stiu sa umble la calculator. te duci la primarie si sint cite 8 femei lucreaza doar 1 sau 2 restul birfesc. pentru o hirtie pierd 2 ore ca muta ei mobila in timpul programului. in 1989 erau 800 de mii bugetarii si merge tara. acum sint 1 milion400 sint prea multi. la patron muncesti pina faci rani la miini pe 10 milioane nu au prime de vacanta; nu au bonuri de masa; nu au al 13 lea salariu; nu au transportul gratuit. si nu ies la miting muncesc de le sar capacele. politistii au salariu la secret de ce? uni sint angajati cu pile si beau cite 8 berii in timpul programului; doctorii daca merge la ei sa faci o operatie acum 5 ani lua doctora 20 de milioane si un porc de 300 de kg. si persoana respectiva a mai avut nevoie de 4 operatii. toti fura si nu isi fac traba. tiganii care eu vile si cite 3 masinii si iau ajutor social degeaba zic ca sint saraci si traiesc in huzur. sa mearga la munca oamenii sa lase mitingul. am vorbit cu consiliera lui boc andreea paul vass si mi-a zis ca nu au banii la buget. ori scad salarile si pensiile ori mareste tva-ul. atunci toate preturile o sa sara in aer< lumina haine mincare si telefonul sar scumpi>peste citeva luni nu o sa mai fie banii deloc daca nu ne da fmi-ul banii. pe noi nu ne ajuta nimeni cum ia ajutat pe greci.si spania are criza financiara si au scazut salarile si in franta; portugalia; anglia are visteria goala. si sua sa imprumutat la chinezii.nu mai la noi nu intelege nimeni. toti se cred buricul pamintului. daca vine altu in locul lui boc? pe cine pune? 2 sau 3 luni o sa fie balamuc in parlament si pierdem banii de la fmi. tariceanu si vozganian au furt unu 2 milioane de euro si altu 4 milioane in 2007 si 2008 din fondul de urgenta ar tarii. banii ia luat pnl-ul si ei. vacaroiu a semnat actul sa ia banii din fondul tarii

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@claudiea79/ Asa imi place mie, sa fie dreptate.
Nicolae Vacaroiu este un superprofesionist iar acum este presedintele Curtii de Conturi!
Azi se implinesc 3 ani de la terminarea mandatului sau de Presedinte interimar, cit a fost suspendat baseala...
Mitingul de azi? Slab pregatit si foarte putini. Sintem departe de mitingurile altora care aduna sute de mii de oameni. De ce au fost putini? Inca sint destui care desi afectati crunt de regim, care traiesc mai prost decit in vremurile trecute, care n-au viitor spun impaciuitori : " saracul baseala, ce sa faca si el..."
La asa mentalitate isi merita soarta.
Totusi, eu sustin reducerea salariilor bugetarilor si a majoritatii pensiilor, a alocatiilor pentru mame sau alte ajutoare. Am motivele mele si putem discuta punctual.
Despre ajutoare ...ar trebui gindit tot sistemul de ajutoare si persoanele indreptatite sa primeasca. Un criteriu ar fi, cel ce nu are dupa ce bea apa, sa nu primeasca ajutoare. Adica saracul sa nu primeasca nimic. Daca vreti va explic de ce.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt de acord cu mitingul de azi! In opinia mea, vinovat pentru ce se intampla in Romania este "marele domn" Traian Basescu! Conduce tara de atatia ani... Cel mai rau imi pare de pensionari.Au muncit o viata, ca sa poata sa duca un trai decent la batranete.Si ce s-a ales de munca lor? Asa ceva este inadmisibil...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@Ionica2010/
De ce sustin reducerea salariilorla bugetari si a pensiilor?
Pai daca am intrat in rahat trebuie sa intram cu totii!
La particulari de peste un an s-au redus salariile cu peste 25% si s-au facut disponibilizari masive deci este normal sa sufere si ceilalti, inclusiv pensionarii.
Pensionarii in marea majoritate, " tin " cu bani persoane apte de munca. Putini sint cei care chiar sint in criza de bani. In tot cazul necesitatile unui pensionar sint extrem de reduse fata de un salariat activ.
Alocatia pentru cresterea copilului ...gresit spus asa, ea este un sprijin si atit. Nu statul creste copilul. Cresterea copilului este strict responsabilitatea si obligatia morala a fiecaruia si nimeni nu trebuie sa primeasca bani pentru asta. Cresterea copilului este investia fiecaruia in societate si in viitorul lui. Cu alocatii s-a ajuns ca familii intregi de 2romi sa traiasca din facerea de copii.
Ajutoare trebuie sa primeasca numai acei ce au o casa, o situatie, chiar daca au vila sau masina, dar temporar se afla intr-o situatie dificila financiar. Aceia au muncit, au produs, au cotizat la societate si din diferite motive economice se afla in colaps. Ei trebuie sprijiniti sa-si revina, pe ei te bazezi ca vor face ceva in continuare pentru societate, ajutorul se va intoarce inzecit. Un sarantoc care toata viata n-a muncit, n-a produs, n-a platit impozite, nu trebuie ajutat. Pe ala il ajuti de pomana, ala in veci nu va produce nimic. Pt sarantoci eventual o masa calda la cantina saracilor si un loc la azilul de noapte.

Răspuns utilizator avertizat