anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut! Ce parere aveti in legatura ca tinerii in varsta de 17 ani vor putea conduce categoria b?

31 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

O parere foarte proasta si nu cred ca va fi adoptata o asemenea propunere.

| darrio2007 a răspuns:

Da, dupa ce implinesc 18 ani.

| Violleta2022 a răspuns:

Parere foarte proasta si nu cred ca se va aproba acest lucru, fiindca ei nu-s capabili sa invete legile rutiere si sa le respecte nici la 18-19 ani, dapai atat de mici si imaturi.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Cine a zis așa ceva?

| anonim_4396 explică (pentru suntserios):

Cauta pe net

| suntserios a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu doar o propunere la nivel de UE, asta nu înseamnă că vor putea. Ar fi un dezastru la traficul din Romania.

| Javva a răspuns (pentru suntserios):

Bine ca e propunere, asa sa ramana

| sierra1 a răspuns:

Mai bine stăm pe poponeț până facem 18, apoi mânăm mașina. Ar rămâne mai multi in viață...

| Holiday a răspuns:

In SUA poti conduce de la 16 ani. Deci, de ce nu?!

In plus, si in Romania deja se pot conduce masini din categoria B1 de la 16 ani.

| ReddY25 a răspuns:

Eu nici la 18 nu sunt de acord ca e o varsta legala d-apai la 17 ce sa mai spun?!

Răspuns utilizator avertizat
| DeMicUnCălător a răspuns (pentru ReddY25):

Drumurile vechi și concepute pentru mașinile vechi ucid mai mulți oameni decăt vărsta soferilor

| king5151 a răspuns (pentru ReddY25):

Asa e, ideal ar fi pe la 50 de ani

| DeMicUnCălător a răspuns:

O Părere pozitivă.
Copii mei conduc de la 16 ani.

| Javva a răspuns:

Prostie, de ce n-au lasat legislatia asa cum a fost? Sau nu erau destule accidente pe strada, parca maine-poimaine te miri ca plozii de 14 ani au dreptul la categoria A1, asta se numeste inconstienta

| Holiday a răspuns (pentru Javva):

In Alberta, Canada, poti conduce vehicule din categoria B, nu B1, de la 14 ani. In SUA si restul Canadei, de la 16 ani. Ti se par inconstienti? Mie nu.

| Javva a răspuns (pentru Holiday):

Hai prietene happy vrei sa comparam mentalitatea tinereasca romana si infrastructura noastra a drumurilor cu cea a Canadei? Pe ce planeta traiesti tu? Ai oleaca de simt comun si stii ce se petrece in tara asta?

Sa inteleg ca mentalitatea ta, la 16 ani, nu iti permitea sa conduci macar un autovehicul din categoria B1?!

| suntserios a răspuns (pentru Holiday):

Trafic din Canada vs trafic Romania. Hahaha.

Aia da, ca prinzi abia 50 la ora cu ea, dar sa-i dai o masina care poate prinde 200-220 km/h unui pustan de 16 ani + adrenalina prosteasca de vitezoman tanar + drumurile noastre vai de mama lor + soferii din Romania care sunt deplorabili ca poate ai vazut si tu cum se intra in depasiri, cum se taie fata in trafic daca ai permis = tragi tu concluzia happy

| Holiday a răspuns (pentru suntserios):

"Trafic din Canada vs trafic Romania"

Te pomenesti ca nici in metropolelele americane nu se compara traficul cu cel din Romania, nu? Iar acolo poti avea permis de la 16 ani. Deci?

"...dar sa-i dai o masina care poate prinde 200-220 km/h unui pustan de 16 ani..."

In SUA poti obtine permis de la 16 ani, nu se plange nimeni de asta.

"...soferii din Romania care sunt deplorabili ca poate ai vazut si tu cum se intra in depasiri, cum se taie fata in trafic..."

Astia de care spui, au toti peste 18 ani. Deci nu varsta e problema.

"metropolelele americane nu se compara traficul cu cel din Romania,"

Deloc.
Nici pe departe.
Ce mai rau trafic din SUA, adica NewYork este incomparabil cu ce e in Bucuresti sau pe soselele din Ro.

Este ca n-ai fost niciodata in vreun mare oras din SUA?laughing

Tataie happy nu mai compara tu traficul, drumurile si soferii din Canada, SUA, UK si alte tari cu ce e aici, aici nu exista civilizatie si respect in trafic si tocmai de-aia n-o sa vezi niciodata categoria B la 16 ani, tu esti prea batut in cap sa intelegi ca te poti murii fara voia ta pe drumurile din Romania pentru ca suntem locul 1 in Europa la ACCIDENTE FATALE, cred ca ai 50 IQ nu vezi ca toata lumea de aici te contrazice?

Nu doar ca am fost, mai mult chiar, am condus in NewYork, Washington si LA. Da aglomerat, uneori bara la bara dar trafic de 100 ori mai ordonat ca in Bucuresti.

Suntem pe locul intai, tocmai pentru ca exista in Romania multi imbecili ca tine, nicidecum pentru ca se acorda permis la 18, sau la 16 ani.
Reducerea numarului de accidente se face prin alte mijloace, educative si/sau punitive, nu prin faptul ca nu se da permis de la 16 ani.
Iar asta cu "niciodata n-o sa vezi", e imbecilitate in forma pura. La fel behaiau unii si despre posibilitatea conducerii de la 16 ani a vehiculelor din categoria B1.
In plus, ce spui tu e practic recunoasterea faptului ca vei ramane imbecil pe viata, si ca nici peste 20, sau 30 de ani nu vei fi mai educat, astfel incat traficul din Romania sa se desfasoare in conditii mai bune de siguranta.

Deci, trebuie sa "ordonam" traficul, nicidecum sa privam o categorie de participanti la trafic, care acolo este acceptata, de dreptul de a conduce. Adica sa facem educatie rutiera si sa cream mecanismele corespunzatoare de pedepsire a celor care nu respecta regulile de circulatie, nicidecum sa credem ca permisul de la 16 ani ar fi problema.

Da... nu e logic?
Ordonam trafic, civilizam trafic si pe urma dam voie la niste categorii mai indisciplinate sa iasa si ei in trafic fara sa creeze probleme in plus

Oricum exista deja posibilitatea de permis la 16 ani. nu e ca si cum ar fi ceva nou, doar ca restrictiile momentan ii descurajeaza si ii face sa mai astepte

| IreneeDiana a răspuns:

Foarte prost gândit…?

Întrebări similare