| RbD a întrebat:

Ce parere aveti voi despre saracia din Romania?

Eu va zic parerea mea: Singurii vinovati sunt romanii care pleaca in strainatate. Romania e o tara frumoasa, dar din pacate, noi, romanii, nu stim sa o pretuim.

Asa cum am mai zis, singurii vinovati sunt cei care pleaca peste granita sa munceasca in strainatate, In loc sa stea in tara lor, sa ajute la cate ceva, sa nu mai fie in saracie, ei uita de patria lor.

In Romania avem multe zone turistice foarte frumoase. Dar romanii nu stiu sa le aprecieze.

Asta e parerea mea

Astept pararea voastra happy

21 răspunsuri:
| TC3 a răspuns:

laughing pe naiba sunt vinovati cei care pleaca. De vina sunt cei care ne conduc, ei ne fac sa plecam din tara, eu am 16 si ma gandesc cand fac 18 ani sa si plec din tara asta. Daca in continuare va fi la fel nu am ce sa mai fac. Loc de munca nu gasesc, sau daca gasesc, gasesc greu si tot asa. Eu cred ca de vina sunt cei care ne conduc pentru ca nu stiu sa conduca o tara, ei stiu numai sa ne ia painea de la gura.

| Yukiee a răspuns:

Tu muncesti? Sau inca te intretin parintii? Nu stiu de ce banuiesc ca a 2a varianta e corecta.Atunci cand o sa ai o familie de intretinut, o sa stai 2 ore in trafic pana ajungi la serviciu, muncesti pe branci 12 ore pe un salariu de 700 lei/ luna, vii acasa, gatesti, iti ajuti copii la teme si nu mai ai timp pentru nimic, atunci te rog sa revii cu aceasta concluzie a ta.Sa vedem daca te mentii pe pozitii.Noi suntem un popor fortat adaptat si trebuie sa fi putin prost sa ramai in Romania pe un salariu de mizerie doar din patriotism.

| Yukiee a răspuns:

Si inca ceva.Mai arunca o privire la viata luxurianta in care se scalda parlamentarii, care dorm in scaune si fura pana nu mai pot si apoi sustine in continuare ca de vina e bietul roman care nu isi doreste decat o viata mai buna pentru copiii lui.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

laughing uite sincera iti spun, am 14 ani, si ma gandesc ( e un gand foarte serios) sa plec sa fac facultatea in marea britanie si sa nu ma mai intorc. La ce ne ajuta zonele turistice daca oamenii mor prin spitale? La ce ne ajuta cand porfesorii au 6 milioane salariu? sistemul e idiot, si il loc sa fiu profa si sa am 6 mil salariu, mai bine ma car, chiar daca, plec din tara mea. Asta e parerea mea. Preferi sa mori de foame in propria ta tara?

| AdriannaAdry a răspuns:

Oameni care pleaca in strainatate pleaca pentru ca acolo castiga intr-o luna cat castiga aici in 6 luni sau
parerea mea singuru vinovat e BASESCU ca a facut o mie de imprumuturi si a scumpit tot, de nici nu mai putem trai.
cati ani ai tu?
eu am terminat anul trecut liceul si de atunci tot caut sa ma angajez, si nu gasesc nimic totul e pe pile si relati.
Pt Saracia din Romania sunt aia de la putere parerea mea, ca nu ne ajuta cu nimic, noi suferim ei nu.

| TropicalStorm a răspuns:

Pai dude. daca la noi in Romania nu sunt preturi ca in afara.e normal sa plece romanu in alta tara unde poate castiga un ban de paine? la noi in "frumoasa" romanie se fura de se rupe si ma refer la astia din conducere mai mult. la noi in Romania e plin de rromi. unde vrei tu sa muncesti in Romania sa zicem ca spalator de vase "un exemplu" si sa iei tu 1.500/1.800 euro pe luna? la 60 euro pe seara. spune'mi tu si mie. sau zi asa unde iei tu 1000 euro pe luna in Romania la un serviciu mai normal pentru astia de nu au avut posibilitatea sa termine un liceu sau sa faca o facultate. sincer eu nu am vazut si sincer imi e scarba de Romania pana peste cap. parerea meawinking

| AdriannaAdry a răspuns:

*sunt vinovati aia de la putere
scuze

| BlueEyes a răspuns:

Si cu ce drept dai tu vina pe mine (care fac parte din categoria celor plecati in strainatate) ca tara se scufunda in saracie? Nu te mai grabi tu sa spui cuvinte mariwinking
Eu am ales sa muncesc in alta tara pentru ca in Romania nu castigam mai mult decat sa imi ajunga sa traiesc de pe o zi pe alta.Nu cred ca esti tu in masura sa critici pe cineva.
Si, cu ce ajuti tu Romania?

| annonnimus a răspuns:

Eu cred ca te inseli. Cum sa ramanem in tara daca parintii nu au cu ce sa ne intretina acolo? Ce sa facem? Umbre pamantului degeaba? Macar in strainatate mi se da si alocatia la timp,am si serviciile medicale asigurate si parintii mei un loc de munca sigur.
Cred ca gandesti gresit straight face. Poate daca conducatorii nostri ar oferii de munca la toata lumea si ar mai imbunatatii serviciile medicale, scolare etc. nu ar mai pleca nimeni. Crezi ca noua ne este usor departe de casa? Sti cat de greu e sa iti faci planuri iarna ca la vara vei fi acasa si in primavara sa realizezi ca din cauza platilor care sunt si acolo nu iti poti permite un bilet de avion (in cazul meu ca stau pe o insula) sau de autocar? Voi nici nu aveti habar cum e in strainatate cand lumea te judeca dupa faptele altor concetateni, cand pur si simplu nu iti vorbesc pentru ca esti strain (roman in special).
Nu mai judecati dupa cea ce vedeti la t.v, nu e viata chiar atat de roz cum o vedeti voiwinking.

| Armyanka a răspuns:

Păi când vezi ca nu se rezolvă nimic în ţara asta şi alţii nu pot dormi din cauza că se gândesc că sunt în şomaj sau că muncesc pentru nimic.În ţara asta până nu se face dreptate.îţi garantez ca o să fie mai rău decât acum. Dar totuşi, nu România este de vină, și cei care o conduc. Pentru javrele care conduc România le dedic o melodie : http://www.youtube.com/watch?v=1lgDNTkwlyQ

| miradoniz a răspuns:

România este o țară trista și care nu știe sa iubească! de asta pleacă oamenii în primul rând! vor sa se salveze de depresie! și știi ce e cel mai greu de suportat? sa te întorci în țară și sa fii privit de sus de cei care prefera sa muncească din greu degeaba,și care nu ar putea niciodată sa lucreze ca tine,pur și simplu,pentru ca asta NU îi interesează! este atât de plăcut sa ai ce sa critici! pai,distrați-va dragilor,din toata inima! bălăciți-va în noroi în
continuare! sau, și mai bine, ia mai veniți și dați o raita vreo 2 luni prin Europa,asa ca sa cerșiți puțin,sa aveți din ce trai un an în România! cu nasul pe sus, ca acolo nu știe nimeni ce ați făcut! ah, și ai uitat sa dai vina pe țigani pentru imaginea proasta a României!

| Armyanka a răspuns:

Dar totuşi, nu România este de vină, și cei care o conduc.

| Mockingbird a răspuns:

Si cine la ales pe BASESCU? Ne-o facem cu mainile noastre. Daca nu am stiut sa alegem pe cineva care sa fie capabil sa conduca o tara. Asta e romanu si nu avem ce sa facem. Uitativa la Americani, o adunatura de natii dar care au stiut mereu ce sa faca. Cate nu au construit cate nu au facut pentru tara lor. Nu vezi unu pe strada care sa moara de foame. Oare de ce? Sunt aia mai destepti ca noi? Spuneti si voi. Ca eu nu pot sa imi explic.

| harciog a răspuns:

Un sistem bolnav care a dainuit 20 de ani.Un sistem unde nu trebuia sa "fii "intr-adevar ci sa "pari".Un sistem ramas mostenire de la mosnegi adeptii teoriei imbecile ca "daca aveai carte aveai si parte"si nu mai trebuia sa faci nimic decit sa arati o idioata de diploma care s-au inmultit si s-au inmultit iar purtatorii lor o tineau la vedere si acum se pling ca nu gasesc de munca.Chiar crezi ca nu se gaseste? Dar ei nu vor orice ci ceva platit bine fara sa faca nimic ca au diplome.Si s-o demonstreze e greu.O natie de rahat careia ii lipseste total bunul simt care este luat drept prostie.O tara culturalizata la norma, condusa de oameni care au obtinut recunoasterea celor 8 clase primare la examenele pe care le dadeau intr-o seara cu un coniac inainte.

| DeeaDee a răspuns:

Draga mea oamenii pleacă să își facă un viitor cât mai bun cât mai mulți bani pentru familie aici nu avem condiții si nu se plătește bine. Eu sunt plecata de 10 luni in America si am venit decat vara asta în Romania. Avem multe zone turistice de invidiat dar nouă nu ne pasă și asta ar trebui să ridice un mare semn de intrebare de ce și ce putem face in cauza asta. La început adica vreo 2-3 luni după ce am ajuns in America ma mândream ca sunt româncă apoi am văzut ca mi se râde în fața așa că am renunțat să mai zic ca sunt româncă. Îmi pare foarte rău de asta si de țara mea natala si îmi pare rău să o zic dar mi-e rușine ca sunt româncă. Oamenii de acolo din America te sfideaza cand zici Romania! Poate unii din voi o sa credeti ca exagerez, dar chiar nu exagerez tot ce am zis mai sus este adevărat!

| Vanity a răspuns:

Cu ce ne ajuta faptul ca sunt locuri frumoase in tara? Vinovati sunt cei care ne conduc aceasta tara minunata... daca tu ai o facultate si vrei sa te angajezi n-ai unde pentru ca inca mai predomina NEPOTISMELE.

| miradoniz a răspuns:

@Grace :TOȚI suntem de vina! de asta e imbecila(scuze,dar trebuie sa o spun)întrebarea asta! dacă ai timp sa concepi o asemenea întrebare,înseamna ca ești prea ocupat ca sa FACI ceva sa schimbi lucrurile! și dacă toata lumea"reflectează"și prea putini fac:uite rezultatul! dar nu ne place,deci, e "altul" de vina! FRAȚILOR! Fiți atenți, EU sunt vinovata ca țara asta asa E!:!

| ExistaMosCraciun a răspuns:

@Yukiee, ce sa munceasca mai, ambalat de menta gata frecata?
Mai, fetita, in primul rand, intre doua sesiuni de manichiura, mai da si tu o tura pe la scoala, ca "luxurianta" nu poate sa fie decat vegetatia. In al doilea rand, n-o mai arde tu patriotic pe aici, ca habar nu ai de capul tau. Te astept cu concluzii cand o sa muncesti.

| Copte a răspuns:

Basescu e de vina!
si Curva lui se sotie sau ce e udrea ajunsa pe pile ministrul turismului! Avem TOATE formele de relief poisibile si totusi suntem pe ultimul loc in Europa la acest capitollaughing
Singurul lucru care ne poate salva ar fi ca vadim tudor sa inceapa un razboi mondiallaughing

| FlorinABC a răspuns:

De vina suntem majoritatea romanilor care au avut atata prostie in cap sa sprijine o lovitura de stat si sa contribuie la daramarea acestei tari, sperand ca in acest *** de democratie le va fi mai bine. Singura solutie pentru schimbarea acestei situatii regretabile in care ne aflam acum este instaurarea comunismului "prelucrat" (mai multe detalii pe blogul meu: http://blogulunuicomunist.blogspot.com/ )

| Wordofthat999999 a răspuns:

Tu gandesti putin? Tu judeci niste oameni care muncesc pentru un trai mai buni si ei sunt de vina? Extraordinar, de sistemul asta si cei care ne conduc tara ce zici? De ce nu-i judeci? Tie ti-ar convine sa muncesti pentru un salariu de 10 milioane pentru intreaga familie si tot nu ii poti intretine? Dar lasa ca e bine ca traiesc ca boierii furand din banii statului cat vor si noi trudim ca fraierii... hai ca esti penibil/a