| TipulCyborg a întrebat:

Salut. Ce pot păți daca sunt prins in zona caii ferate/triaje/depozite etc. ca persoana neautorizata? Ma gândesc ca e contravenție, nu infracțiune.

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Depinde daca exista interdictia expresa de intrare sau nu exista.
In primul caz poti fi sanctionat contraventional sau chiar este infractiunea de violare a sediului profesional, citez:
"ART. 225.Violarea sediului profesional  
  (1) Pătrunderea fără drept, în orice mod, în oricare dintre sediile unde o persoană juridică sau fizică îşi desfăşoară activitatea profesională ori refuzul de a le părăsi la cererea persoanei îndreptăţite se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
  (2) În cazul în care fapta este săvârşită de o persoană înarmată, în timpul nopţii ori prin folosire de calităţi mincinoase, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."
Daca nu exista interdictia de intrare si nu este paza atunci nu poti fi sanctionat, bineinteles daca nu comiti o contraventie sau o infractiune.  

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă zona nu este îngrădită și nu sunt indicatoare care limitează accesul, nu pățești nimic.

| Brizbriz a răspuns:

Daca nu e marcat nicaieri, atunci nu prea au ce sa iti faca

| mi25 a răspuns:

Nu poti pati nimic daca nu faci ceva rau; ma refer la distrugeri de orice fel. Ti se va cere - poate - sa parasesti zona si sa fi injurat sau amenintat.
Daca esti gasit in cladiri parasite si nepazite, neincuiate - la fel. Daca intri in cladiri incuiate - ce a zis Ioandelasal.

| TipulCyborg explică (pentru mi25):

Oare daca sunt prins in preajma/pe vagoane de marfa etc? NU, nu sunt nebun, știu ca e extrem de periculos. Întreb pentru un prieten laughing

| mi25 a răspuns (pentru TipulCyborg):

Poate ii face o "revizie" la fund cu ciocanul care bate si rotile. Asta daca nu produce niscai stricaciuni. Poate anunta si politia TF care si aceasta poate sa-ti faca "ceva" revizie sau chiar predat politiei din localitate.