| Andreicr777 a întrebat:

Salut, ce se întâmpla dacă nu înapoiez echipamentul de lucru la o firma, acesta fiind unitate pc, monitor, mouse etc. contractul de munca l-am încheiat cu ei, nu m-au plătit câteva zile și as vrea sa le întorc aceasta favoare. Ar fi ceva consecințe? Ms

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ti se pot imputa legal, oprindu-se din ultimul salariu sau facandu-ti acte de recuperare, care neplatite pot duce la executare silita si poprire pe salariu.
Daca se ajunge acolo, risti sa platesti si cheltuiele de judecata.

Nu cred ca neplata la cateva zile (cateva sute de lei), acopera plata unui PC si monitor, care costa in realitate multe mii de lei.
Crede-ma ca nu merita sa-ti bati cuie in talpa si sa ajungi prin tribunale, sa te judeci si sa platesti mii de lei cu cheltuielid e judecata.

| Brizbriz a răspuns:

Daca ai semnat pentru ele te pot da in judecata, insa la judecata tu o sa poti sa spui ca ei nu te-au platit, si ei trebuie sa dovedeasca contrariul
daca nu, atunci poti sa le arati si degetul

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Vei fi dat in judecata, vor castiga procesul si va trebui sa le inapoiezi echipamentul sau contravaloarea acestuia si sa platesti cheltuieli de judecata, numai cheltuielile de judecata s-ar putea sa fie mai mult decat salariul restant.
Pentru ca nu te-au platit pe perioada lucrata ii poti reclama la ITM si apoi, daca nu se rezolva, poti sa-i dai in judecata.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Depinde de patron. Corect este cum ti-a spus Iondelasal. Incorect eu am facut asta. O firma de paza nu mi-a dat salariul o luna si jumatate. Mi-am oprit echipamentul (tinuta cu pulovar, tomfa, spray, telefon) dar i-am si reclamat la inspectia muncii si la Ministerul Muncii. Am avut si dovezi pentru ilegalitati. Firma a dat faliment, angajatii au fost preluati de altii si le-au fost restituite niste sume.