Cu 0,62 in aerul expirat ai avut alcoolemia de cca 1, 3.
Pesemne nu stiai ca la ambele infractiuni este aceeasi pedeapsa cu inchisoarea (de la 1 an la 5 ani) dar la conducere exista si pedeapsa cu amenda si la ambele permisul se anuleaza.
Indiferent ce pedeapsa primesti pentru refuz (cu executare sau suspendare), nu este nici o sansa sa-l recuperezi, va fi anulat si vei putea obtine altul dupa 1 an de la data ramanerii definitive a pedepsei cu suspendare sau la 6 luni dupa executarea pedepsei in penitenciar.
Maxim suspendare, am doar un dosar pentru refuz probe, pentru ca nu m-au prins băut la volan și m-am dus eu după 6 ore, dar nu au dovezi ca eu am fost băut în momentul accidentului
Ti-am spus ca nu stii Codul penal asa ca iti citez infractiunea:
"ART. 337.Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice
Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani."
Ar fi bine sa inchei un acord de recunoastere a vinovatiei, se reduce pedeapsa cu o treime.