| Marian899 a întrebat:

Salut, Cine mă poate ajuta despre un accident? Deci am plecat de la un prieten de acasă băut cu mașina, am pierdut controlul volanului și am acroșat 2 mașini parcate, doar pagube materiale, am plecat de la locul accidentului înainte sa ajungă politia și m-am prezentat singur la poliție după 6 ore, am suflat în etilotest și mi-a ieșit 0, 62, apoi am fost dus la spital unde am refuzat Recoltare probe la sânge. M-am ales cu dosar pentru refuz de probe biologice. Am cazier curat nici, nu am mai avut probleme cu legea niciodată. Întrebarea mea este dacă se anuleaza permisul sau am șanse doar sa mi-l suspende? Și cât durează tot acest proces, menționez ca m-am împăcat cu proprietarii mașinii cu asigurarea nu am nici o plângere contra mea, eram singur în mașină. Pot să-mi recuperez permisul fără sa mi-l anuleze? Mulțumesc.

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Cu 0,62 in aerul expirat ai avut alcoolemia de cca 1, 3.
Pesemne nu stiai ca la ambele infractiuni este aceeasi pedeapsa cu inchisoarea (de la 1 an la 5 ani) dar la conducere exista si pedeapsa cu amenda si la ambele permisul se anuleaza.
Indiferent ce pedeapsa primesti pentru refuz (cu executare sau suspendare), nu este nici o sansa sa-l recuperezi, va fi anulat si vei putea obtine altul dupa 1 an de la data ramanerii definitive a pedepsei cu suspendare sau la 6 luni dupa executarea pedepsei in penitenciar.

| Marian899 explică (pentru Ioandelasal):

Maxim suspendare, am doar un dosar pentru refuz probe, pentru ca nu m-au prins băut la volan și m-am dus eu după 6 ore, dar nu au dovezi ca eu am fost băut în momentul accidentului

| Ioandelasal a răspuns (pentru Marian899):

Ti-am spus ca nu stii Codul penal asa ca iti citez infractiunea:
"ART. 337.Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice
Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani."
Ar fi bine sa inchei un acord de recunoastere a vinovatiei, se reduce pedeapsa cu o treime.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Să sperăm că se aplica legea și se anulează permisul. Așa ar trebui.