| Doku2002 a întrebat:

Salut.
Credeți că pot lua amenda daca m-a prins poliția la bar că am băut o bere cu lămâie alcool 1, 9%? Mi se pare stupid doar pentru atâta lucru sa merg cu un părinte la sectie, dar asta-i regulamentul și Romania. Cat pot lua minim și maxim? M-am gândit la maxim un avertisment verbal maxim că pot lua, dar tipii păreau serioși, nu prea știu ce să zic. Sunt la prima abatere de genul, am 15 ani și clasa 9.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu tu poti fi amendat, fiindca nu exista o asemenea contraventie. In schimb poate fi amendat vanzatorul, conform L.61/1991, rep. in 2014, citez:
"ART.2.Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
22) servirea cu băuturi alcoolice, în localurile publice, a consumatorilor aflaţi în vădită stare de ebrietate, precum şi a minorilor;"

| Doku2002 explică (pentru Ioandelasal):

Deci nici parintii mei nu pot lua amenda, nu?

| aXy99 a răspuns (pentru Doku2002):

Nu.

| Ioandelasal a răspuns (pentru Doku2002):

Sigur ca nu vor fi amendati, nici asemenea contraventie nu exista.

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu stiu nicio lege care sa te amendeze ca bei alcool in bar chiar minor fiind. Il amendeaza pe ala de ti a vandut sau eventual daca pe pe spatiul public

| Doku2002 explică (pentru suntserios):

La asta m-am gandit si eu, politistul mi-a pus niste intrebari, crezand poate ca-l mint in privire cu ceva, poate de asta m-a si chemat. Sper maxim la un avertisment. Mai astept niste sfaturi.