Legea 132/2017 nu contine o prevedere expresa in acest sens.
Din continutul prevederii privind ce trebuie sa cuprinda contractul de asigurare si a faptului ca asiguratul trebuie sa comunice asiguratorului daca se schimba ceva rezulta ca asigurarea va fi valabila daca o sa comunci numarul de circulatie atribuit la inmatriculare.
Păi eu stiu ca e seria de șasiu pe asigurare eu zic ca este de ajuns
Conform legii indicate contractul trebuie sa contina si numarul de inmatriculare, citez:
"ART. 6.Contractul RCA
(1) Contractul RCA conţine informaţii privind: numărul şi data încheierii contractului, părţile contractului RCA, perioada de valabilitate, limitele maxime de răspundere stabilite de către asigurătorul RCA, prima de asigurare, numărul ratelor, scadenţa ratelor, intermediarul, clasa bonus/malus, numărul de înmatriculare/înregistrare şi numărul de identificare a vehiculului, precum şi statele în care acest document are valabilitate."
Deci e valabilă sau nu?
Ce ti-am spus prima data: va fi valabila daca o sa comunici schimbarea numarului.
Aceasta este parerea mea de jurist dar o parere sigura afli daca te adresezi asiguratorului. De asemenea ar fi bine sa citesti si contractul, se poate sa existe o prevedere contractuala in acest sens.
Am inteles multumesc frumos
Daca sigurarea pentru nr rosii era facuta pe seria de sasiu doar poti cere de la asigurator sa iti treaba nr negre pe polița