Pentru a evita executarea silita debitorul trebuie sa plateasca creditorului suma stabilita prin hotararea judecatoreasca, integral sau in rate. Se poate intelege cu creditorul cum sa faca plata si, daca intelegerea este convenabila pentru executor, mai mult decat ar fi executarea silita, acesta o sa fie de acord.
Aceasta intelegere profita si debitorului, va trebui sa plateasca mai putin, respectiv la suma stabilita de instanta nu se vor mai adauga dobanzile si cheltuielile de executare.
Cred că i se poate aduce la cunoștință că neaducerea la îndeplinire a unei hotărâri judecătorești definitive și irevocabile este o infracțiune...
Asta în cazul că faptele satu cam așa: există o astfel de hotărâre care stabilește ca pârâtul să achite suma X reclamantului, plata urmând a fi făcută prin poprirea pe salariu a unei sume fixe / cote părți din venit, timp de Y luni și virarea acesteia într-un cont ce va fi (este) furnizat de reclamant.
Care poprire?!?
dpdv al angajatorului nu exista nici o poprire pana nu vine hartia de la executorul judecatoresc
si trebuie sa fie ultimul idiot sa iti puna poprire fara hartia aia, pentru ca il poti da in judecata pentru furt
dupa ce vine hartia in schimb, nu se mai poate face nimic, pentru ca daca nu iti pune poprire, v-a trebui sa plateasca el datoria... integral (asa e legea)
Eu am facut plangere penala pentru nepunerea in executare a unei asemenea sentinte. Cauza s-a clasat si am primit raspunsul ca ma pot adresa unui executor judecatoresc. Desi, conform codului penal, o asemenea fapta este infractiune.
Bucura-te ca nu te-a dat afară.
Multi dintre angajatori nu su chef de birocrație hârtii responsabilități.
Asa ca este firesc sa vrei sa scapi de omul care iti face probleme la firmă te pune să muncești în plus.
Daca as fi in locul tău i-aș face o scrisoare cerere pe care as lasa-o la secretariat prin care i-as aduce la cunoștință...
Daca aș fi in locul lui as inventa ceva ca sa te dau afara si sa nu am eu stresuri. Angajatorilor nu le plac stresurile si diabetul
Maxim în 6 luni poate fi plătită o datorie ca să nu înceapă executarea silită.
1. Ai citit ce ai scris? O fraza ilogica.
2. Am executat silit zeci de persoane "copile".
3. Executarea silita poate incepe daca datoria nu s-a achitat in termenul prevazit in hotararea judecatoreasca.
4. Termenul in care se poate cere executarea silita este termenul de prescriere, adica de trei ani, cu anumite exceptii. De exemplu, la impozitul datorat fata de fisc, termenul de prescriptie este 1 ianuarie al celui de-al saselea an.
Asa ca "mai copile" mai studiaza.
Si referitor la negociere gresesti.
Executorul nu negociaza. Executorul, in termen de 15 zile de la primirea cererii de executare silita de la creditor, trimite debitorului o instiintare de executare silita si i se pune in vedere sa achite debitul. Impreuna cu creditorul, executorul poate incheia cu debitorul un act de esalonare. Dar de regula, daca in termenul dat de executor, debitorul nu se achita de datorie, se trece la executare silita prin:
1. Poprire pe veniturile banesti, conturile bancare;
2. Sechestru pe bunuri mobile, daca suma este mica si debitorul nu are venituri care pot fi poprite.
3. Scoaterea la vanzare prin licitatie a bunurilor. Daca nu se vand prin procedurile de licitatie se pot vinde prin atribuire directa.
Da, poate interveni o intelegere facuta intre cele doua parti, intermediata de executor, pentru a se plati datoria. Asta doar la valori mai mici si daca debitorul dispune de posibilitati de returnare a creditului.
Mai omule, tu chiar nu iti dai seama ce spui? Executorul executa doar bunurile existente. Daca debitorul nu are bunuri, prinde orbul, scoate-i ochii. Executorul urmareste - daca urmareste - pana se prescrie datoria si apoi trimite creditorului o decizie prin care te anunta ca a inchis dosarul, debitorul neavand mijloace banesti si materiale care pot fi confiscate prin sechestru.
De regula, executorii, pentru recuperarea debitelor de la persoane insolvabile cer plata executarii - in parte sau in totalitate - anticipat.
Aici era vorba de debit in valoare ce putea fi stinsa prin poprire pe salariu.
Daca nu stii sa-ti expui problema, nu-s de vina eu ca nu inteleg. Napoleon spunea ca daca un mesaj nu este inteles de primitor, este de vina cel ce-l trimite.
Despre ce initiator vorbesti?
Cand debitele sunt mici, iar debitorul are salariu, nu se pune sechestru. In asemenea cazuri exista un plafon de la care se pune sechestru.
Cat priveste vanzarea caselor, daca sunt doi proprietari se dispune iesirea din indiviziune pe cale judecatoreasca. Iesirea din indiviziune poate sa o ceara un proprietar, un creditor sau executorul judecatoresc. Depinde foarte mult de suma datorata.
Unele persoane, daca au avut un caz, cred ca sunt doctori in asemenea cazuri.
Unde am scris eu ca un debitor este obligat sa plateasca o datorie dintr-o hotarare? Desi sa stii ca este obligat sa o plateasca, altfel nu ar plati-o nici cand i-o cere executorul.
Tu chiar nu-ti dai seama ca esti neofit in materie?
Hotararile judecatoresti ramase definitive sunt executorii. Marea lor majoritate sunt puse in aplicare fara executor judecatoresc.
Da, sunt datorii rezultate in urma incheierii unor acte cu titlu executoriu, care nu mai neesita hotarare judecatoreasca. In asemenea cazuri creditorul - someaza debitorul, apoi, in caz de neplata a datoriei se adreseaza executorului judecatoresc, care la randul lui, cere incuvintarea executarii silite de la instanta de judecata.
In acest caz, debitorul este obligat sa plateasca si cheltuielile de executare.
Ba este obligat, ca daca n-ar fi obligat nici executorul judecatoresc nu l-ar putea obliga.
In dispozitivul unei hatarari judecatoresti se scrie: instanta obliga pe parat (in cazurile civile) la plata sumei de... reprezentand... Deci instanta obliga.
Daca nu stapanesti termenii juridici nu te lansa in supozitii. Si te rog sa nu recurgi la jigniri, da dovada de civilizatie.