| AndreiPopovici6969 a întrebat:

Salut! Dacă cumva ma ataca un câine agresiv și ii omor cu un briceag, pățesc ceva? Este vina mea? Având în vedere ca eram pe drum public iar câinele trebuia sa fie în curte.

11 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu patesti nimic, este dreptul tau sa te aperi de atacul cainelui.

| Violleta2022 a răspuns:

In primul arnd este imposibil sa omori un caine agresiv cu un briceag, deci intrerarea ta denota ca esti inca un copil mic care nici macar nu realizeaza ca 3-4cm de briceag nu pot omorii pe nimeni, mai ales cand este vorba de un caine agresiv, care sare rapid pe tine si te sfasie.
Poti omori cu briceagul pe cineva care este deja imobilizat, sau sta neminscat, dar un caine feroce....este imposibil!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Eu te felicit. Poliția animalelor s-ar putea să te amendeze.

| AndreiPopovici6969 explică (pentru sadrian46):

Pai și e normal sa ma muște? Dacă mor pe ei ii doare undeva. Legi de rahat

| sadrian46 a răspuns (pentru AndreiPopovici6969):

Din punct de vedere al câinelui ( iar ei sunt de la Protecția Animalelor) e normal.

| Wr3nch a răspuns:

Puteai sa il lovesti cu piciorul sau sa fugi, nu sa il omori. Daca sare unul la tine si faci aceiasi schema te baga la conserva.

| RoCkKiD a răspuns:

N-are nimic si cred ca poti sa dai si proprietarul in judecata ca sa ceri daune.

Răspuns utilizator avertizat
| iulia0514 a răspuns:

E posibil sa primești o amenda pentru posesie de arma albă în public și plus ca ai putea fii dat în judecată de vreo organizație pentru protecția animalelor

| 123adrian987 a răspuns:

Este foarte bine ce ai facut. Aici a fost vina proprietarului ca a lasat cainele nesupravegheat, cel mai probabil politia animalelor s-ar putea sa iti dea amenda sau ceva. Astea sunt legile in Romania.