Da, daca dosarul este aprobat cu data depunerii atunci vei primi pensia de pe toate lunile anterioare.
Nu stiu cat dureaza acum dar mi se pare ca este prea mult.
In 2012 mi-am depus dosarul de pensie cu 1 martie, am primit decizia la sfarsitul lunii aprilie si primele pensii in luna mai.
Este aprobat dar inca nu a venit deciza...
Deci când vine decizia voi primi și banii din urmă?
A fost aprobat la finalul lunii august mi se pare
Da.
Daca am 1k eur băgați în pionul 3, bcr, cum funcționează asta? Cât mi se va adăuga la pensie pe luna și cât timp? Sau cum funcționează
Banii au fost băgați acum 5-7 anii
Poți lua toți banii odată, dar plătești 10% impozit banditului de Stat, sau în rate egale, timp de (vezi contractul semnat de tine cu bcr pensii private), neimpozabile.
Și câți bani mai exact? Tot aia 1k? Sau iau mai mult și am făcut afacere
Nu stiu, nu am avut bani in pilonul 3.
Intereseaza-te la firma cu care ai incheiat contractul.
Teoretic ar fi trebuit să primești anual o înștiințare despre valoarea contului tău. Vei primi cel puțin suma depusă (minus 10% dacă îi vrei pe toți odată).
La bunicul meu știu că s-a dus în luna când a împlinit anii de pensionare (noiembrie),a primit decizia prin ianuarie,iar pensia,daca nu mă înșel, i-a venit prin februarie, martie, cu bănuții veniți și din urmă, asta prin 2018.
Ați mai fost pe la casa de pensii să vedeți care este situația?
Probabil sa fie vreo eroare umană sau vreo problema de la ei.
Eu până ce nu am contactat pe cei agenția de la plati și inspecție socială în vederea obținerii drepturilor bănești, nu am știut exact care e treaba, aparent fusese o eroare umană, următoarea lună îmi venise drepturile restante pe vreo 9 luni, așa că mergeți și întrebați și vedeți
Toate bune!
Este aprobat dar inca nu a venit deciza...
Deci când vine decizia voi primi și banii din urmă?
A fost aprobat la finalul lunii august mi se pare, dar inca nu e luată decizia
Cum ziceam și mai sus, banii vin și din urmă
Da, va mulțumesc, despre intrarea cu pensii private ști ceva să mă ajuți?
Din păcate nu stiu.