| Alex0131 a întrebat:

Salut! Dacă te amenință proprietarul că smulgi un fruct dintr-un pom aleatoriu de la pensiunea lui te poate amenda cu 3000 de lei pentru acel fruct?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Proprietarul nu te poate amenda, nu este un organ (politie sau altul) care poate da amenzi.
Cel mult iti poate cere sa-i platesti fructul.

| Alex0131 explică (pentru Ioandelasal):

Plus că i l-am pus înapoi pe masa de la recepție când se apucase să țipe la mine deci nici măcar nu l-am consumat

9 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Pomul aleatoriu se afla pe proprietatea lui, iar smulgerea unui fruct se poate considera distrugere sau furt.
Nu te poate amenda proprietarul, dar te poate reclama, si iti poate cere despagubiri (teoretic in instanta).
Despagubirile fiind probabil valoarea portocalei in magazin, nu 3000 de lei. Amenda e vreo 500 de lei, dar banii aia se duc la buget, nu la proprietar.
Colac peste pupaza, meriti un sut in posterior pentru comportamentul tau de periferie.

| Alex0131 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Știu că nu a fost un comportament adecvat, dar eram puțin beat și nu avea nimeni grijă de ceea ce pot face. Eu mi-am cerut scuze la el dar efectiv nu voia să comunice, nici măcar în ziua următoare, doar urla la mine să îi dau banii și buletinul, nici măcar nu știu ce a făcut cu fructul ținând cont că la mine a trecut prin mână doar până la recepție și a rămas intact

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru Alex0131):

Ce ar putea face cu el? Inapoi nu se poate prinde.
Ca erai beat, nu e o scuza. Nu consuma alcool, daca stii ca nu te poti controla.

Răspuns utilizator avertizat
| Yuoia a răspuns:

Daca te reclama la Politie... da.
Si acel "aleatoriu" poate fi un fruct exotic, rar la noi?

| Alex0131 explică (pentru Yuoia):

O portocală nefăcută laughing

| RxTx a răspuns:

Dacă este pe Domeniul Public este propietatea ta a tuturor trecătorilor acel fruct poate să îl ia oricine
Dacă este in curtea lui se cheamă VIOLARE DE PROPIETATE