1.Daca ti-l afla cineva si ti-l restituie.
2.Iti faci altul, dupa ce l-ai declarat furat/pierdut pe primul. Furtul se anunta la politie iar pierderea la SPCLEP de care apartii.
Pai draga prietene mi am pierdut portofelul de o saptamana, pentru ca este imposibil sa nu l gaseasca cineva inseamna ca mi l a furat cineva nu? deci la politie il declar furat. asa este corect nu? si mi poti spune daca l pot recupera repede pentru ca am inceput scoala de soferi de o sapt si mi trebuie
Asta e varinata corecta!
Il declari pierdut la institutia emitenta, care e serviciul de evidenta a populatiei din judetul tau.
Esti total tipule. Cum vrei sa-ti recuperezi repede CI, daca zici ca ti-au furat-o?
Anunta furtul la politie si apoi te duci la SPCLEP, cu dovada de la politie si o sa-ti faca alta CI, mai repede daca mai ai un alt act oficial cu fotografie recenta. Daca nu urmezi aceeasi cale ca la obtinerea celei furate.
Nu Te Sfatuiesc sa declari ca ti l a furat! Te Obliga sa dai anunt intr un ziar precum ca ti ai pierdut sau furat buletinul ceva de genul acesta. iar apoi te intorci iar la politie si va trebui sa dai din nou o declaratie ce s-a intamplat. apoi vezi si tu..cum te descurci! pentru timbrele fiscale le poti plati si la posta prin mandat postal.te vor ajuta cei de la posta cum sa completezi acel formular tip. pozele le faci la sectia de politie.
Succes!
Mi-am pierdut portofelul, aseara, astazi am vazut ca nu il mai am in geanta, in portofel aveam chestii de genul, buletin, certificat de nastere, carduri, bani si alte hartii mai putin importante, am tras o sperietura si a sunat la 112, doamna care a raspuns a zis ca nu mai este o urgenta si ca trebuie sa ma duc la politie, partea proasta sunt din Calarasi dar stau in Bucuresti cu chirie... sfaturi?
Te duci la politie, raportezi furtul, il declari nul intr-un ziar sau la monitorul oficial(nu mai stiu exact unde), de la politie ti se elibereaza o adeverinta provizorie pana iti faci altul
Declari la monitorul oficial
apoi peste 30 de zile
poti sa aplici sa ti se emita altul
Reclami furtul la politie, sau il dai pierdut si depui actele in vederea eliberarii unui buletin nou.
Daca ti s-a furat, cel care a facut asta are bunavointa sa ti-l inapoiasca sau daca la-i pierdut, cel care la gasit face o fapta buna si ti-l restituie. Daca nici una din variantele de de mai sus nu s-a intamplat, te duci la biroul de evidenta popupatie si il declari pierdut (apare in monitorul oficial ca fiind pierdut/furat) si astepti 30 de zile, termen in care buletinul se poate intoarce la proprietar, daca nu te duci si aplici pentru unul nou si de la data de cand ai depus actele si ai facut pozele de buletin in 7 zile iti soseste cel nou.
Depinde...
La un coleg de al meu i-a disparut portofelul cu tot cu buletin. dupa vreo 4 zile a venit unul de la posta si ia adus buletinul acasa(numai buletinu)
cel care i-a gasit portofelul sau i la furat a pus doar buletinul in casuta postala. sper ca tie sa iti trimita tot portofelul
Tatal meu la pierdut in Italia la plaja si la gasit o prietene de a lui mama si asa si la regasit
Ok, daca ai necazul sa iti pierzi portofelul si ca un om sa iti gaseasca acel portofel, va lua banii din el si iti va trimite portofelul cu tot cu buletin inapoi daca are minte, majoritatea de obicei lasa portofelul fara bani si iti trimite buletinul. Daca a fost gasit de cineva cu cap, atunci o sa il primesti inapoi dar bineinteles fara bani.
Buna, am si eu o intrebare.Mie mi s-a furat buletinul insa nu avea rost sa il mai declar si nu am mai fost la politie. Se poate sa-mi faca buletinul fara sa il mai declar undeva?
help me!