Daca fata face plangere penala se va incepe urmarirea penala.
Organul de urmarire penala trebuie sa dovedeasca faptul ca sexul nu a fost liber consimtit si trebuie sa existe dovezi pentru aceasta, altfel dosarul va fi clasat.
Si daca este adevarat ce-ai scris nu vor exista dovezi, banuiesc ca n-au fost prezenti martori, nu sunt urme de violenta fizica si nu exista poze ca baiatul a constrans-o pe fata.
Dar daca fata respectiva a făcut o înregistrare online acum aproximativ 6 luni zicând ca vrea sa intretina relații sexuale? Gen sa zica *vrei sa facem înregistrarea asta?* Ea sa zica ca vrea si pe urma sa o intrebe *vrei sa faci etc cu mine?* Si ea sa zica ca *da vreau*, este acceptată ca proba? Au relatia de 2 ani. Martori fiind mama lui si fratele lui acasa, altceva habar n am.
In cazul expus inregistrarea este acceptata.
Cum pot fi martori mama si fratele fetei? Au asistat la sexul oral?
Nu gen, martori fiind mama baiatului si fratele băiatul, n au asistat la aia dar cand au iesit din camera nu s-a vazut ca si cand ar fi forțat o sau asa, ba chiar au vorbit etc, au ras stii? Ar putea sa declare si mama băiatului+frate lui ca ea a fost perfect calma dupa ce au iesit din camera? Înregistrarea dureaza la infinit sau cum, ca am zis ca in urma cu 6 luni au făcut o, deci inca este ok?
Sau presupun ca gen macar asa se vede cu înregistrarea ca băiatul i-a cerut acordul indiferent si nu a profitat/tras de ea. aștept răspunsul tau.
Ti-am spus ca inregistrarea poate fi acceptata ca proba in favoarea baiatului.
Si martorii ar trebui sa spuna adevarul, altfel pot fi acuzati de marturie mincinoasa.
Auzi voiam sa te intreb ceva, parintii unui om pot fii considerați martori daca au fost prin casa sau chiar la locul faptei respective idk?
Si al doilea lucru, ce înseamnă *dosar clasat*, inchis sau?
Da, pot fi considerati martori, daca cer sa fie ascultati in aceasta calitate, bineinteles daca marturia lor este relevanta in cauza, respectiv au constatat cu propriile simturi ce s-a intamplat.
Ei pot refuza sa fie ascultati ca martori.
P.S. N-am auzit intrebarea, am vazut-o!