Depinde unde te prinde politia cu electrosoc.
Fapta de a purta electrosocul in anumite locuri sau la anumite evenimente este infractiune, conform Codului penal, citez:
"ART.372. Portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase
(1) Fapta de a purta fără drept, la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri special amenajate şi autorizate pentru distracţie ori agrement sau în mijloace de transport în comun:
a) cuţitul, pumnalul, boxul sau alte asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, înţepare sau lovire;
b) arme neletale care nu sunt supuse autorizării ori dispozitive pentru şocuri electrice;
c) substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
(2) Folosirea, fără drept, la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri de distracţie ori agrement sau în mijloace de transport în comun a obiectelor sau substanţelor prevăzute în alin. (1) se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
(3) Portul, fără drept, al obiectelor sau substanţelor prevăzute în alin. (1) în sediul autorităţilor publice, instituţiilor publice sau al altor persoane juridice de interes public ori în spaţiile rezervate desfăşurării procesului electoral se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă."
Fix un comentariu ca al tau cautam, bazat pe lege.
Deci sa inteleg ca in "transportul in comun" nu este voie. E o informatie utila.
Eu practic, vreau sa il am la mine cand merg la munca. am de parcurs un drum cu un tramvai si 2 schimburi de metrou. Banuiesc ca ar fi ilegal pentru mine sa port electroșocul in contextul asta, nu?
E cam aiurea, pentru ca gen nu prea am alte metode de a ma aparara. si din ce citesc, nici sprayul nu e o optiune. Practic, legea imi zice sa imi iau bataie sau sa fiu omorat, ca asa e mai bine pentru restul. trist .
Mi se pare aberant...
Inteleg ca exista un temei pentru persoanele antisociale si raufacatoare, dar eu chiar vreau sa ma protejez...
Pai si, ma baga la inchisoare daca am la mine electrosocul, in cazul in care ma percheziționează (sa zicem) in drum spre munca-acasa?
Nu o sa fii condamnat la inchisoare, probabil ca o sa-ti dea o amenda penala, mai ales daca esti infractor primar (nu ai mai fost condamnat penal).
Achizitioneaza un airsoft cu putere de peste 3 Jouli, ace si zgomot, si produce si efect. te asigur ca te vor lasa in pace dupa ce ii altoiesti putin. Mergi la magazin la airsoftieftin.ro, e in centru.
Cred ca tie iti dau funda, chiar ma gandeam daca o sa scrie careva articole de lege.
Am înțeles ideea. in spatii publice gen transportul in comun e interzis. Dar daca sunt baiat destept si știu sa ascund electroșocul sau rozeta, nu ar fi bai. Mersi
Cainii in general te simt daca tie frica de ei si doar atunci se apropie de tine si te latra. Chestia cu electrosocul mai rau face si ai intarata mai mult sa te atace. ideea este simpla - intr-o punca mare de tip din alea de aluminiu de prin market unde in ele sunt tot felul de cipsuri, floricele si alte din astea, dupa ce ai mancat continutul du-te la un magazin cu mancare pentru caini si cere sa ti se dea 2 - 3 tipuri de mancare pentru caini dar de calitate mai buna - le pui in punga si punga sa o ai la tine intr-o sacosa cand esti prin zona lor - cand ai vezi ca se apropie nu trebuie sa te sperii - scoti punga cu mancare si o fosnesti intai sa le atragi atrentia apoi le arunci de la departare la catia metri in spatele tau mancarea si iti vezi de drumul tau - oricum cainii te vor mirosi si in cateva zile daca faci treaba asta de multe ori in zona lor te si imprietenesti cu ei si nu mai ai treaba cu ei - in punga poti pune si oase le la masa in loc sa le arunci la gunoi.Asa se face, canii apoi te recunosc ca esti ok si mancarea ai dreseaza cum se spune sa nu atace - oricat de maidanezi ar fi ei nu sunt prosti - nu ataca pe cel ce ai hraneste si nici nu al latra.
E periculos să dai mâncare la animalele de pe stradă.
După, vor ști că ții mâncarea la tine, și dacă te văd cu mâncare după tine (nu de câine, de om, adică faci cumpărături), și nu le dai, te atacă.
De obicei câinii maidanezi nu atacă.
Mi s-a întâmplat să-i întâlnesc maidanezi mai agresivi, au trecut strada după mine, să sară la mine că eram pe teritoriul lor (era în alt cartier față de cel în care stăteam). Ca răspuns, fără să fug, m-am întors din drum și m-au lăsat.
Maidanezi pretind că atac ca să ieși de pe teritoriul lor. Și lor le e frică de oameni, în special de cei mari, pe cât le e frică oamenilor de maidanezi, în special de cei mari.
Apreciez raspunsul tau, se vede ca ai o inima buna si iti pasa de catei , dar eu am si alte motive pentru a purta ceva de autoaparare.
Cainii se sperie de zgomot, sau cel putin pe asta ma bazez. Aveam pe telefon o aplicatie cu un zgomot specific (o frecventa) si cu aia am reusit sa ii indepartez, numai ca nu e asa practica atunci cand vin dupa tine mai multi caini. in al doilea rand, stau intr-un cartier oarecum rau-famat Rahova, unde sunt boschetari care dorm pe strada. Alt motiv este acela ca sunt certat cu persoane care stiu unde locuiesc. Altul ar fi acela ca am probleme cardiace si nu am voie sa fac sport, daramite box sau orice de autoaparare. De aia, electroșocul mi se pare util pentru a ma proteja.
Mi s-a intamplat, cand eram mai mic, sa fiu intr-un grup si fetele din grupul meu sa se ia de alte fete. apoi fetele alea au chemat cateva cunostinte si pentru ca eram in grup, mi-am luat bataie de la mai multi tigani, in fata gurii de metrou si cel mai trist este ca politia era langa mine, iar un agent mi-a spus foarte plictisit: "si eu ce sa va fac? Mergeti la sectie si depuenti plangere". deci luand astea in cosiderare, eu sa dau mancare cateilor este ultima mea grija. Dar totusi esti sufletist
Am inteles despre ce este vorba - ai nevoie si de auto-aparare in caz ca eventul vreun jeg de bosketar se ia de tine. In mancarea pentru caini sau pisici cand se fabrica se pun niste substante special pentru a le molesi dorinta de a ataca (am uitat cum le spune la acele substante) insa ele au efect de calmare a animalului si de ai tempera accesele de nervozitate. Ce a scris ala cu extrase din Codul Penal sunt sun bla bla bla-uri - habar nu are in primul rand ca sunt aliniate speciale generale care se refera esclusiv la legitima aparare indiferent unde esti atacat - adica: Orice persoana care este atacata indiferent de locatie are dreptul sa se apere prin orice mijloace care ai pun viata in pericol atat lui cat si membrilor familiei dar folosind o forta care sa nu produca vatamari corporale sau moartea atacatorul - nu ai voie sa folosesti arme de foc de nici un fel cu glont - daca pe propietatea privata ai autorizatie de detinere si folosire de pistoale lacrimogene sau cu bile din cauciuc si aceste arme sunt ilegal de a le folosi in spatiul public oriunde te ai afla - pe propietatea ta privata exlusiv le poti folosi doar daca ai autorizare de detinere si folosire (adica ai fost instruit cum se folosesc) - in rest, in cazuri speciale sa zicem ca ai fost atacat pe strada si ai avut in geanta sau borseta un electrosoc sau un spray paralizant sau lacrimogen si le folosesti ca sa te aperi - problema este ca folosirea acestor mijloace sa nu produca moartea victimei - in rest Politia la ancheta sa zicem constata doar ca ai fost in legitima aparare si nu are treaba cu tine cu arestarea, amenda sau puscarie sau sa iti intocmeasca dosar penal pentru prostii din astea care se incadreza strict la legitima aparare cum am spus mai sus. Cel mai folosit si care nu are nici o restrictie sa fie purtat este SPRAY-ul cu PiPER, adica sunt niste spay-uri foarte puternice ca pulverizare in metri ca distanta si au in ele substante iritante pentru nas in special si foarte putin pentru ochi - eficienta lor este maxima si nu exista interdictii de nici un fel de a le purta - ca si exemplu iti spun un caz a unei fete atacata pe strada, avea in geanta cumparate cateva spray-uri deodorante si fata isteata i-a dat in bot atacatorului cu unul din spray-uri pana ala a cazut jos tinandu-se ca aparare cu mainile pe fata - distanta este mica insa efectul este maxim si cu aceste spray-uri care la revedere cu rahat Cod Penal ca nici pentru astea nu exista interdictie - sau te-ai intrebat ce se intampla daca la tine ai cumparat de la magazinul de detergenti un Spray SAVO Anti-Mucegai si ai dai in bot unui caine sau in fata la un atacator? iti spun eu - aceste spray-uri contin cel mai puternic clor in amestec si cu alte substante si are pulverizare puternica de distanta - efectul este instantaneu, in cateva secunde si agresorul caine sau om va fi pus in situatia sa fuga pentru ca daca ai dat de vreo 2 - trei ori in fata este terminat ca sa mai poata ataca - si aceste spray-uri sunt legale si nu au restrictie in codul penal cu nu stiu ce articole a scris unul pe aici. Dreptul la a iti apara prin orice mijloace viata cand iti este pusa in pericol este un drept constitutional, dar in primul rand este un drept animalic de instinct de auto-apare - si omul este un animal, nu-i asa?!?
Apreciez ca ai scris mult, se vede ca ai multe idei. Din pacate nu ai fost pe subiect cu electroșocul, însă la spray cu piper iti dau dreptate!