Cel mai bine ar fi sa suni la compania aeriana. Stiu cu siguranta ca BlueAir te lasa. Mi s-a intamplat de cateva ori sa vad persoane care se urca in avion cu pisica. Caini nu am vazut, insa, asa cum s-a zis mai sus, daca e de talie mica, poti proceda la fel ca si in cazul unei pisici. Il pui intr-o cutie de transportat animale de talie mica si il iei cu tine. Din cate stiu eu, ai nevoie de carnet de sanatate european, cip si carantina. Mie mi s-a spus de patru saptamani carantina. Ideea este ca fiecare companie, are regulile ei si ca sa afli detaliile, cel mai bine este sa suni la ei.
Wizzair nu accepta caini, trebuie sa alegi o companie care sa accepte animalele de companie. Cainele trebuie sa fie cipuit, vaccinurile la zi si cel putin 2 saptamani in carantina sa stea pana la iesirea din tara. Ca este rasa mica, unele companii aeriene te lasa sa iei cu cainele cu tine. Preturile difera de la o companie la alta, trebuie sa te uiti pe site-ul lor si sa dai telefon pentru a afla mai multe detalii.
Eu mi-am adus cainele din Grecia spre Germania si noua ne-a spus companiile aeriene low-cost nu accepta caini, asa ca a trebuit sa vina cu Aegean si pentru cainele nostru care pe atunci cantarea 11 kg a costat 80 euro. Pretul este in functie de cate kg are cainele. Acum nu stiu sigur cum se procedeaza la cei mici, desi de cei de talie medie, mare sau uriasa li se administreaza pastilute data de medicul veterinar inainte de imbarcare, pentru a nu fi agitati in timpul zborului. A mea e de talie medie si a trebuit sa ii dam, a stat in cusca in cala cu ceilalti caini.