anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut,de cateva zile am intrat intr-o disputa la mine la scoala pentru un motiv foarte ciudat si de tot rahatul as putea zice. Deci, am doua colege la scoala sunt cu 2 ani mai mici de cat mine, chiar 3 si ele s-au decis intr-o zi sa se apuce de YouTube,nimic neobisnuit. Eu,le-am gasit usor,de fapt toata scoala stia de asta si am scris un comentariu care suna destul de vulgar,dar care nu avea vreo amenintare in el sau ceva de genul,doar cuvinte vulgare gen " vreau sa va vio*** ". Bun,a fost un scandal mai deplasat au venit parintii colegelor, ai mei nu au venit deoarece tot scandalul mi s-a parut un mare "sh*t". Si pana la urma au decis sa apeleze politia, de ce? Mai aveam o fata in aceeasi clasa cu mine care le-a batut pe respectivele..in fine. Si eu am fost implicat, deoarece am recunoscut ca eu eram, fiind sigur ca toti au priceput mesajul meu ca pe o gluma. M-au dus la cancelarie si politistul respectiv mi-a spus sa nu mai scriu niciodata astfel de mesaje ca imi da amenda de 3 milioane. Eu eram gen WTF dude,am dreptul la exprimare libera,nu poti sa ma amendezi pentru niste vorbe vulgar, mai ales pe net. Acum vreau sa imi spuneti parerea voastra, povestea e mult mai lunga dar trebuie sa scriu o groaza... Dau funda celui care ma lamureste. Thanks.

Răspuns Câştigător
| AlexandruBotoaca a răspuns:

Mda, nu prea stiu eu regulile politiei, Dar ceva de amenda pe net presupun Ca nu. Dar politistul avea dreptate, Nu mai da comm.-uri aiurea cu continut vulgar. Pot sa se riste niste scandale de sa fii exmatriculat(a). Era sa o patesc pana sa-mi sterg comm-u. Si am scapat. Sper ca te-am lamurit VR FUNDAAAAAA, In fine, nu mai fa cv de asta, csf

Răspuns utilizator avertizat
32 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Politaiul n-a stiut legea. Daca eram in locul parintilor ma dresam procuraturii. In Codul penal pentru ameninţare, şantaj şi hărţuire, aşa cum au fost ele reglementate odată cu intrarea în vigoare a actului normativ, începând cu data de 1 februarie a anului2014. Acestea sunt incluse în grupa infracţiunilor contra libertăţii persoanei (Partea specială, Titlul I, Capitolul VI, art.206-208). Amenintarea cu violul este infractiune.

| Salontanul a răspuns (pentru SlapThePancake):

Faptul ca-i spui cuiva ca o violezi ti se pare o binefacere? Asta sunt glume? Daca tie ti-ar spune cineva mai mare si mai puternic ca te violeaza, cam cum ar fi? Te-ai simti bine? Incearca sa te pui in pielea celuilalt si apoi sa vezi cum gandesti.

Asa este! Nu stiu sa fac diferenta intre a-i spune cuiva ca o placi si a-i spune ca o violezi. Se vede ca ai inclinatii spre alte etnii conlocuitoare. Cuvantul " manca-ti-as" o deovedeste. Nu se scrie asa cum il scrii tu si nu se folosete in conversatia intre oameni normali ci doar intre cei slab educati, traitori la satra.

E! Mai fa tu asa si apoi sa-mi dai adresa inchisorii sa vin cu pachete.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Asta e! De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere!

| Holiday a răspuns:

Exprimarea libera nu include invective, amenintari, etc. In general astfel de lucruri fie nu sunt reclamate, fie daca sunt nu le cerceteaza nimeni, mai ales ca nu prezinta o amenintare reala. Ghinionul tau e ca s-au gasit sa te reclame si mai si stiau exact cine e. Deci da, te pot amenda.

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Parerea e ca si eu scriu la shto ( gluma ) dar mai fa si tu selectie ca nu tin toti la asta, unii sunt mai suparaciusi. Cand o scofalcesti vezi si repara ce poti. Daca se repeta iti trag aia o amenda si o sa uiti de glume si intre prieteni. Considera netul ca pe un magazin - Cand nu-ti place o geaca din vitrina scuipi sticla si te duci sa faci misto de vanzatoare?

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns (pentru SlapThePancake):

Man, eu nu ti-am pus nimic in carca, nu stiu ce a fost acolo, tu stii mai bine, stii daca ai gresit. Degeaba nu a iesit rau. Tine cont ca tipele erau deja sub tensiune ( cam satule ) ca spui ca au mai avut si alte neplaceri. Incearca doar sa fii mai gentlemen si vei fi mai apreciat. Gandeste asa - De ce ti-ai pune tu mintea cu anumite specimene, copile, mentalitati f diferite, etc? De ce te-ai cobora la o treapta mai jos decat esti sau poti fi? Eu am asa o vaga impresie ca tu esti singurul in pierdere in orice situatie de gen pe barba ta. Pe moment poate unii ti-au tinut partea ca le-ai dat prilej de distractie. Hai sa vedem pe termen lung. Sa zicem -Eu sunt un coleg care o sa fac maine o petrecere, sau o fata care te plac. Stii ce gandesc? Cam asa - Asta nu e de invitat in casa la mine ca se poarta urat si la golanu asta o sa i se para ca sora-mea e chioara, ca mama are gura stramba si o sa se poarte ca un magar. Cine ramane pe tusa? Cine pierde?

Cati ani ai?

Ok, ai 14, ai spus ca ele sunt cu cca 3 ani mai mici. Sa zicem eu am 17 si sunt pe motor cu bani in buzunar, o tipa trasnet pe sea care ma tine strans in brate din spate si merg la discoteca.Dau de tine. Ce pot eu vedea la tine de 14 ani? Ca ai un tricou rupt si prafuit de la un ( fel de ) fotbal in spatele blocului, fumezi cu prietenii la posta o tigara si iti curg balele privind la cracii gagicii mele de pe motor. Atunci eu ( de jmecher ), ma iau de voi, fac misto, ambalez motorul si va dau fum in nas, va trag si un scuipat si plec. Cum te simti tu, cum arat eu ca om ( ca mai mare si mai " destept ca voi astia de 14 )?

| jon987654321 a răspuns (pentru Popescu_Eugen_1964):

Popel...bravo esti creativ

| BroascaCuElice a răspuns:

Mie personal nu mi se pare un motiv de tot "rahatul" insa ceea ce ai facut tu da, faptul ca tu le-ai zis ca vrei se sa violezi se poate lua ca si o amenintare sau defaimare, defaimarea sau amenintarile fie si online se sanctioneaza cu amenda.
Ar cam trebui sa inveti ce inseamna exprimarea libera, prietene!
(6) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine.
(7) Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri.

| AlexandruBotoaca a răspuns (pentru BroascaCuElice):

Hai mersi, ma inveti regulamentu' politiei rolling on the floor)

| BroascaCuElice a răspuns (pentru SlapThePancake):

Ala nu e regulamentul politiei ci Constitutia Romaniei

| gigite a răspuns:

Si daca nu-l stii! esti destept?

| jon987654321 a răspuns:

Cum se numesc pe Youtube? sa le amenint eu.

Era sa uit. Ai 14, ok? Aminteste-ti faze din viata ta de cand aveai 11-12 ani. Cum te vezi?

| jon987654321 a răspuns (pentru SlapThePancake):

Ai incurcat raspunsurilelaughing)

| mateyluca a răspuns:

Ai putea sa iti faci un cont cu un nume mai ciudat si sa scrii comentari, dar faza cu amenda mi se pare wtf sunt de acord.