| GeorgeGabriel a întrebat:

De ce in unele continente, tari la 16 ani ai permis si la noi la 18 ani?

16 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Pentru că fiecare țară are legile sale interne.
Pa, pa.

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Da' la ce-ţi trebuie carnet în România?
Avem căruţe, biciclete, scutere... alea nu necesită carnet. (Cu mici excepţii la scutere)
Şi-n plus... ai o maşină puternică dar nu poţi merge cu mai mult de 50km/h că dup-aia te opreşte tov'rşu' miliţian că ai călcat dunga, că aveai 63, 4 km/h în localitate, că n-ai nu-ştiu-ce-act cu jdemii de iniţiale... într-un final carnetul e mai mult o bătaie de cap decât ceva util în ţara asta.

Şi-n plus... avem şosele ca să merite să uzăm maşinile?!

| Birjaru a răspuns:

Noi suntem mai inapoiati

| LaLaura a răspuns:

În România la 18 ani ai capacitate deplină de folosință ( asta înseamnă că ai drepturi dar și obligații - și crede-mă că e mult mai bine așa pentru că doar pe la 18 ani în sus, vezi lumea cu alți ochii, ești mai responsabil). Și în America ai carnetul de conducere la 16 ani, dar la 21 de ani ești major ( adică poți bea băuturi alcoolice, etc)

| IoanaTempah a răspuns:

Este permis si la noi insa poti doar o categorie de permis si sunt niste restrictii : masina trebuie sa fie mica s.a.m.

| Jigsaw a răspuns:

Parerea mea e ca esti prea aerian la 16 ani ca sa ai viata ta si a altora in maini.

| Ryuk751 a răspuns:

In alte tari devii major la 16 ani.si in Romania poti avea permis de conducere la 16 dar iti da voie sa conduci un **** de masina.cred ca are maxim vreo 60 la ora.decat sa dau pentru permis la 16 ani mai astept 2 ani si dau la 18.atunci pot conduce o masina mult mai buna.bafta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru ca suntem mai redusi mintal laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In alte tari ai permis la 16, dar, legal, poti conduce doar cu tac-tu langa tine si tot in aceleasi tari devii major la 21 de ani. Oricum, la ce trepadusi aerieni primesc carnet, eu as mai adauga niste ani la aia 18.
Astia cu ''noi suntem mai redusi, mai inapoiati'', v-ati descris perfect.

| BaiatulDePeTPU a răspuns:

Sa dau un exemplu: Tu adult (sa zicem 40 ani) mergi linstit pe strada si intr-o fractiune de secunda te loveste unu pe trecerea de pietoni, iar mai apoi sa aflii ca ala avea 16 ani?straight faceBine nu ca ar fi puternice masinile care le poti conduce la 16 ani dar totusi.eu sunt contra celor care dau carnet la astia de 16 ani.sa astepte si ei pana la 18.

| GeorgeGabriel explică:

Lasa ca noi ramanem tot la carutalaughing

| papys44 a răspuns:

Salut! Te contrazic! In America la 16 ani poti conduce, dar nu pe drumuri publice si cu un adult langa tine insa in America devi major la 22 de ani sper ca te-am ajutat funda?

| BlackTiger a răspuns:

Pentru ca in unele tari devi major la 16 ani. Funda?

| Anek a răspuns:

Si in Romania poti sa ai carnet la 16 ani, dai exament pentru categoria B1 parca si conduci microcars, in alte tari sunt altfel legile in America carnetul de soferi se da in timpu liceului la 16 ani.

| BelieveMe a răspuns:

BlackTiger nu esti major la 16 ani de ex in America abia la 21 esti major

| MegaAaNnYy a răspuns:

Asta e Romania...o tara ciudata care are si frumusetil eilaughing

Întrebări similare