| Cosminovici18 a întrebat:

De ce l-au suspendat pe Basescu?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

„Preşedintele a uzurpat rolul premierului şi s-a substituit în atribuţiile constituţionale ale Guvernului."
„Preşedintele a încălcat în mod repetat drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor prevăzute de Constituţie."
„Preşedintele a încălcat în mod repetat principiul separaţiei în stat şi independenţa justiţiei."
„Preşedintele a iniţiat un proiect neconstituţional de revizuire a Constituţiei şi a încălcat procedura de revizuire a Constituţiei prevăzută de legea fundamentală."
„Preşedintele a instigat la nerespectarea deciziilor Curţii Constituţionale şi a făcut presiuni directe asupra judecătorilor Curţii, făcându-le «vizite» înaintea unor decizii importante."
„Preşedintele a încălcat sistematic principiul neapartenenţei politice a persoanei care ocupă funcţia prezidenţială şi a abandonat rolul constituţional de mediator în stat şi în societate."
Preşedintele a încălcat în mod grav prevederile Constituţiei şi principiul fundamental al democraţiei reprezentative, atunci când declara că nu va numi un prim-ministru din partea USL, chiar dacă această formaţiune politică va obţine majoritatea absolută în Parlament.
Ăia de la USL au identificat mai multe fapte grave (7) de încălcare a prevederilor Constituţiei de către Traian Băsescu...
Doar Parlamentul poate hatărî suspendarea preşedintelui...

9 răspunsuri:
| Dash a răspuns:

Asta a fost vocea poporului (si doar e democratie).

| anda77 a răspuns:

Am auzit ca el si-a dat suspendarea.

| Mirunika123 a răspuns:

Nu prea stiu sa iti explic exact, dar uite un link si aflii. Sper ca te-am ajutat. happy

| Dany3103 a răspuns:

Ca vor aia de la USL sa vina la putere

| DeianVendetta a răspuns:

Pentru că a încălcat Constituția și Statul de Drept de nenumărate ori, plus că e un Gică-Contra, mai mult încurcă decât să ajute țara și nu în ultimul rând, el e un Președinte-Jucător. Un Președinte nu ar trebui să facă politică, el nu aparține de niciun partid cât timp e în exercițiu, așa că nu ar trebui să-l preocupe alegerile locale/parlamentare. Nu ar trebui să facă Campanie Electorală pentru PD-L, nu cu asta se ocupă un președinte.
Nu înțeleg cum de nu s-au sesizat vesticii când Băsescu își făcea de cap... eu cred că îi avantajează să fie Băsescu președinte, păcat că nu știm și noi ce.

| xAndreax a răspuns:

Pentru-ca o facut ceva gresit

| xtinnuta a răspuns:

Tu de ce crezi? laughing

| Hombre a răspuns:

Pentru ca se uita chiorâs la toti.

| GeosBIOS a răspuns:

Pentru ca cei de la putere nu ne mai reprezinta pe noi romanii, de multa vreme. Sunt doar niste rechini care care au ajuns sa se manance unii pe altii.