Pentru ca un grup restrans de oameni sa isi poate permite orice, restul populatiei a trebuit sa traiasca in mizerie si sa sufere. Acest lucru a fost si va fi valabil mereu, la alt nivel desigur, nu mai sunt conditiile din perioada interbelica sau din Evul Mediu, dar esenta ramane aceeasi.
Eu as spune ca :
Oamenii sunt fiinte complexe si niciodata nu e vina unei persoane,de exemplu Multi americani isi urasc presedintele, dar presedintele e oglinda societatii lor. Exact aia merita ei, pentru ca ii reflecta pe ei la urma urmei.
Si acum, ca sa iti raspund la intrebare,
Atata timp cat in perioada aia existau bani ca si acum, lumea e in stare sa calce pe cadavre pentru ei, banii si puterea sunt motivatia pentru suferinta aceea.Si sunt multe implicatii dar asta ca sa iti raspund pe scurt.
Oamenii needucati(cum ai spus tu-in special cei de la tara) se complac in situatiile alea mizere si accepta prea multe pentru ca ori nu au respect de sine,ori asa au fost crescuti,dar nici ei nu sunt de invinuit.
De vina este motivatia ascunsa din spatele suferintei,dorinta de a avea, de a controla oamenii si cum gandesc ei.
De asta se investeste foarte mult in razboaie si in ziua de azi, pentru ca pe multi oameni pur si simplu nu-i intereseaza decat sa le fie lor bine(unui individ, mai multor indivizi sau/si pana la o tara intreaga).
Nu stiu cat te va ajuta raspunsul meu, dar important e sa stii ca mereu au existat si, vor exista mai multe variante.Nimeni nu stie adevarul, despre nimic.Construim atat de multe, dar uitam sa ne intelegem unii cu altii..Nu vreau sa fiu pesimist si sper ca ne vom trezi macar acum si ca vremurile de care vorbesti tu vor fi doar o pagina neagra a istoriei.
Se vede ca nu stii istorie:
Deoarece taranii mai demult in epoca medievala erau ca niste slugi, scopul lor era sa lucre pamantul care de obicei nu era a lor ci a unor baroni sau Regi.
Taranii erau legati de pamant. Iar pentru ca cineva sa promoveze de la statutul de taran era foarte greu/aproape imposibil. Practic baronii vindeau taranii si localitatiile ca pe o marfa
Reforme au aparut peste tot cu timpul dar la finalul zilei un taran era considerat totusi legati de pamantul lor, nu ca niste cetateni liberi
Asta era cursul firesc a lucrurilor, situatia s-a schimbat de abia odata cu revolutia industriala, cand mecanizarea a dus la cresterea cererii a fortei de lucru in orase, Asa oamenii au migrat in orase. In consecinta a crescut si calitatea vietii in general