Nu salarile sunt mici si preturile sunt foarte mari, degeaba cresc salarile daca taxele, preturile explodeaza, dam 40% din salar la dragnea, normal ca ne plangem,macar aia nu se taxseaza,mai mergem la bise pupam o moasta, o icoana, urlam pe strazi dar nu stim de ce, daca vin aia din afara da va fi o schimbare, dar cum nu va veni, tigani vor fi majoritatea in cateva generati
Procentul celor care se plang e destul de mic si irelevant la vot. Votul e bazat pe cei care nici nu stiu cum e in afara ca sa faca comparatie si sa vrea standardele de acolo
99% dintre plangaciosi sunt niste loaze care vor ca altii sa rezolve problemele; iar ei doar sa profite de ce se face bun fara sa-si puna ei pielea la bataie. Ca principal organizator al Baricadei de la INTER pot spune: tara-i aproape plina de Rahati cu fumuri de revolutionari
Pentru ca sunt mici. Si cand timp oamenii o sa accepte in continuare sa lucreze pe 1000 de lei nu o sa se schimbe nimic in tara asta. Asa ca sa refuze si sa plece.
Romania o sa se schimbe numai daca cetatenii tarii isi schimba mentalitatea
Romanii "se plâng", nu "se plăng". "ca corupția" (cacofonie!) arata cata educatie are romanul. Am mai zarit cateva greseli dar ma opresc. Ca sa am loc sa-ti spun: daca toti au nivelul tau de educatie/cultura, nici nu isi dau seama cat de prosti sunt, cat de manipulati sunt, ca doar repeta papagaliceste ce aud de la altii sau ce le "induce" un politician abil.
Faptul ca pleaca in alte tari, arata ca sunt de lasi, de ipocriti, de falsi. Chiar si puturosi. Si culmea, ei sunt cei mai galagiosi cand e vorba sa-i critice pe ceilalti. Cu astfel de oameni, nu construiesti nimic; nici o tara, nici o familie normala.
,,Faptul ca pleaca in alte tari, arata ca sunt de lasi, de ipocriti, de falsi. Chiar si puturosi.'' - Nu, asta arata ca nu se multumesc cu putin, ca sunt dispusi sa faca o schimbare, sa o ia de la capat in alta parte, crezi ca e usor? Te invit s-o faci. Dar nu ai curaj, esti prea legat de mamica si taticu. Si in afara tarii se munceste, doar ca munca ta e apreciata altfel :*
Ia plătește tu salarii în România ca în Germania. )
Da-mi reply-uri cand chiar ai ceva important sau interesant de zis.
Deci n-ai argumente, am înțeles.
Argument la ce? ))))))))))
Căcatu ala de l-ai scris cu refuzul muncii pe 1000 lei
Munceste tu pe 1000. Eu n-am nevoie ))))
Eu am muncit pe salariu asa mic in primul an de facultate si daca nu imi trimiteau ai mei bani nu m-as fi descurcat, avand in vedere ca 3/4 se duceau pe chirie. Dar din anul 2, cand deja aveam putina experienta, mi-am permis sa refuz o gramada de oferte de lucru de 2 bani, sa vezi cum s-au intors cu coada intre picioare si salarii mai mari la mine. Crezi ca daca erau prosti care se multumeau cu salariile alea mizerabile se intorceau la mine? Daca tu n-ai pic de respect fata de tine si munca ta, si te multumesti sa fii un sclav, n-ai decat, sa fii sanatos. Asta daca ai muncit vreo zi in viata ta si stii cum e sa vii dupa ore intregi de scoala si munca si sa ai bani fix de o paine si un pate ))))).
Stai tu cu 1000, avem nevoie si de oameni ca tine.
Sau accepta tu sa muncesti in conditii de doi lei :).
https://www.youtube.com/watch?v=IcZF62yf1sA
Ce zic eu, ce înțelegi tu. )
1000(1162) e minimul pe economie. Cine plătește munca necalificată mai scump? Asta știe oricine să facă.
Și cine își permite să plătească cu mii de lei munca necalificată? )) Asta ți-am și zis mai sus, dacă e așa ușor din gură, plătește tu bani mulți unui necalificat, asigură-i condiții și scoate și profit.
UBaby stie bine cu gurita; d'asta primeste fara numar-fara numar.
Romanii (ca si un procent din ce in ce mai mare de straini) sunt total neinformati apropos de doctrine politice, economice si educatie financiara.
Ce este foarte evident pentru oricine este ca in Romania inainte de 89 s-a facut ceva cu tara asta. Oamenii aveau de lucru, aveau o oarecare stabilitate, o aducatie buna si un interes relativ pentru bunastarea cetateanului.
Chiar daca se facea foamea sau frigul, chiar daca nu aveai proprietate privata, nu puteai face nimic fara ajutorul sau girul statului... chiar daca nu aveai libertate de exprimare, in tara obiectivul general era sa crestem toti si realizarile existau (chiar daca unele erau exagerate). Datoria externa a tarii era 0 in 1989.
Oamenii aveau un serviciu garantat, un salariu fix, posibilitatea de a merge in vacanta de 2 ori pe an, iar cine se descurca o ducea si mai bine.
Din cauzele astea oamenii se ajutau intre ei, chiar si pe strada daca te lasa masina apareau oameni care fie te impingeau fie ti-o reparau. fara sa-ti ceara nimic.
Acum ai proprietate privata extrem de restrictionata, teritoriul tarii este vandut in proportie de 40%, fabricile (si respectiv locurile de munca) au fost distruse, libertatile sunt erodate mai rau decat inainte de 89, lumea nu-si mai cunoaste tara, istoria, cultura, pentru ca consumam fara sa intelegem lucruri venite "de-a gata" din afara. Copiii sunt analfabeti pentru ca profesorii nu mai au voie sa le zica nimic, ba chiar pot face puscarie la orice manifestare de autoritate. In schimb vedem profesoare batute pe Youtube si pustoaice de 15 ani care se dezbraca la "adevar sau provocare".
Oamenii sunt dezbinati, incurajati sa se mute ca sa nu prinda radacini, se indatoreaza pentru a-si cumpara lucruri inutile cum ar fi telefoane sau televizoare, citesc carti despre auto-dezvoltare scrise de straini in loc sa citeasca proverbe romanesti.
Strainii au dreptul de a conduce tara in Romania. Adica oameni care nu inteleg cultura locului au voie sa dea legi pentru noi.
Alte organisme externe creaza legi si obliga statul roman (adica pe tine) sa platesteasca sau sa te conformezi.
Aproape nimeni nu iti poate spune diferenta dintre capitalism si comunism, pentru ca la noi in tara nu a existat capitalism decat cativa ani dupa 89. In rest am facut tranzitia din socialism in socialism.
Acum daca cumperi o proprietate (casa, masina) ai taxa pe proprietate - adica platesti bani la stat pentru privilegiul de a avea pamant sau casa, ceea ce inseamna ca respectiva casa sau masina e realmente inchiriata de la stat.
Nu avem dreptul la proprietate, exprimare sau aparare in constitutie, in schimb avem dreptul la asistenta sociala. Unii zic ca avem dreptul la libera exprimare... dar tot aia iti vor spune ce e ilegal sa spui. Ca pe vremuri.
De asemenea f putini oameni pot da diagnosticul real. al faptului ca avem doar partide de stanga si extrema stanga in parlament.
Avem presedinte care este pentru democratie, dar se plange la TV pentru "dictatura majoritatii" - care este esenta democratiei.
Etc.
Solutia e relativ simpla: oameni trebuie sa inceapa sa citeasca din nou atat carti utile din filozofia antica (greaca/romana/etc) cat si istoria reala a noastra, autori romani. Este f important de inteles primul si al doilea razboi mondial, precum si perioada interbelica, chiar si partile interzise prin lege in frumoasa "democratie" actuala.
Dictatura majoritatii nu are ce cauta in democratia liberala.
Fabricile au fost rase pentru ca nu produceau profit. In capitalism fabricile trebuie sa faca profit, altfel mai devreme sau mai tarziu sunt inchise. Nu prea exista stat capitalist care sa nu ceara taxe.
Te inchide cineva pentru ce scrii pe Facebook? Nu. Nu se aplica zicala "o clipa de sinceritate, o noapte la Securitate".
Si e si normal ca vrem modele straine: democratia liberala si capitalismul nu au fost inventate de romani. Vrem o tara ca afara, asta e adevaratul patriotism, nu a te bate in piept ca iubesti tara, in rest doar vorbe goale si ura pentru straini.
Ce înseamnă, mă vere, dictatura majorității?)))
Inseamna oprimarea minoritatilor, in loc de a le conferi libertatea de a se exprima si trai asa cum vor ele (in limitele legilor necesare intr-o societate democratica).
Și care e oprimarea? Că nu votezi ce vor ei?
Democratia este prin definitie vointa majoritatii aplicata minoritatii, adica dictatura majoritatii. Se pare ca esti la fel de dezinformat si in politica, precum esti in alte domenii.
Uita-te matale la reportajele "Romania furata" si vezi acolo fabrici care produceau in coada, pe profit si care au fost inchise si vandute la pret de apartament inainte sa mai raspandesti meme-uri pe site-ul asta.
Cat despre taxe, exista state care nu au taxa pe proprietate, si mai mult, ai drept asupra subsolului - la noi subsolul apartine exclusiv statului. Nu faci diferenta intre taxa pe proprietate (care este de fapt o inchiriere de la stat) si restul taxelor.
Neplata taxei pe proprietate atrage executarea silita. Executarea silita se rasfrange asupra conturilor tale si bunurilor inregistrate in proprietate. Adica nu dai taxa pe masina, iti pot lua masina.
Cu asta observam lipsa ta de cunostinte in domeniul economic, cat si juridic.
Sa citim si sa ne informam:
https://info.courthousedirect.com/......-gold-mine
La noi in tara raspandirea anumitor mesaje sau idei in spatiul public sau in grupuri mai mari de 2 persoane se poate pedepsi cu inchisoare pana la 10 ani chiar si daca nu exista victima. De asemenea avem o institutie (CNCD) care exista doar pentru a cenzura discursul public si a-l amenda. Neplata amenzilor duce la executare silita, si pentru asta citesti mai sus. Asta e legea, si te rog sa te informezi inainte sa dezinformezi oameni pe-aici.
Daca vrei o tara ca afara poate ar trebui sa stii intai ce vrei.
Ai erori grave de gandire logica si suferi de lipsa de informare, nici nu le mai insir aici ca ar trebui sa scriu o carte intreaga. Dupa cartile scrise de mine in politologie si sociologie politica se da examen la facultate. Adica studentii pot alege cartile mele pentru a le comenta, dintr-o lista de mai multe carti.
Ideea ca cineva ar taia gasca cu ouale de aur e pur si simplu hilara.
Mai bine asa. si Marx s-a apucat sa scrie carti cand nu stapanea lucrurile.
Îmi poți trimite în format electronic una din cărțile scrise de tine?
In politologie si sociologie lucrurile nu pot fi bine stapanite, pentru simplul motiv ca umanitatea produce mai multa stiinta decat se poate invata. Ca sa nu mai vorbesc despre diferentele de opinii si metodologie intre diferitele scoli stiintifice.
Dacă chiar ești tu, iar Amedeo Lăzărescu ți-a apreciat cartea, n-am decât cuvinte de laudă, dar ''dictatura majorității'' tot mi se pare un termen hilar.
Il chema Dan, Amedeo il chema pe tatal lui.
Îl cheamă Dan Amedeo Lăzărescu, cred că vorbim despre aceeași persoană, adică tatăl adoptiv al lui Tăriceanu.
Deci practic totul e relativ, subiectiv sau incognoscibil. Ca si in discutiile precedente, dai dovada de acelasi stil : iti editezi posturile, sustii chestii cu tarie pe care le temperezi cu ambiguitati, eviti argumentele care nu-ti convin si o dai in derizoriu.
Ai incercat un apel la autoritate... ar fi interesant de remarcat pentru toata lumea (daca chiar tu ai scris cartile alea) cum vii cu teorii politice publicate la 18 si 20 de ani in 1991 / 1993, o varsta in care nu doar ca un om nu intelege filozofia si magnitudinea politicii internationale... dar cei care o intelegeau, aveau ochi albastri si o varsta mai inaintata.
Ma indoiesc ca aveai nume conspirativ la Stefan Gheorghiu pe vremea aia, dar nu ne putem indoi de faptul ca nu intelegi drepturile de proprietate, economia, unele legi sau implicatiile reale ale conceptului de "democratie" 27 de ani mai tarziu.
Numele lui era Dan Lăzărescu și era fiul lui Amedeo. Spunea că la Securitate îl strigau Dan Amedeo Lăzărescu, dar nu-l chema așa.
Devii ridicol, nu am afirmat ca "practic totul e relativ, subiectiv sau incognoscibil."
Ai obsesia ca cine nu este absolutist sau esentialist este postmodernist. Cred in adevar si in fapte obiective, dar nu in mod stupid si orbeste. Popper, Kuhn si Feyerabend sunt post-adevar.
Ai si obsesia ca populatia normala a RSR era total lipsita de surse de informare.
Plus ca nu-mi editez propriile postari *dupa* ce li se raspunde (adica dupa ce imi apare ca li s-a raspuns), decat cel mult pentru a indrepta erori de scriere.
Nu găsesc informația nicăieri, dar ținând cont că l-ai cunoscut, nu te pot contrazice.
Imbeciliati masonice poti intanli doar in tari ca a noastra; dar imbecilii se bat cu caramida'n piet ca au descoperit ara calda; isi aroga succesurile si pentru esecuri dau vina pe ceilalti.
Tara asta e in urma rau, nu vom ajunge niciodata ca si ei. Dar asta nu inseamna ca nu putem sa evoluam extraordinar de mult. In primul rand, tara trebuie sa scape de mentalitatile vechi. Si din moment ce mentalitatea nu prea ai cum sa o schimbi, efectiv trebuie sa treaca timpul, sa se duca si mentalitatile mai putin norocoase in "rai". Din cate observ, astea noi mai fac ceva prin tara.
Coruptia e atat de implantanta in aceasta tara incat foarte greu o reduci, nu zic ca in alte tari nu e doar ca aici e foarte pe fata totul, am ajuns rau de tot, nesimtirea e uriasa.
Si bineinteles ca noi suntem de vina, nu facem mare branza, multi sunt inconstienti nu neaparat nepasatori.
Poate va fi mai bine in viitor, din pacate nu noi vom stii asta.
Pentru ca noi spunem mereu ca tara se duce de rapa si de astea. Daca fiecare am munci pentru ce dorim nu am fi in situatia asta.Singurii care pot schimba asta sunt cei tineri.Cei batrani nu si-au facut treaba nici atunci, si nu si-o fac nici acum, doar asteapta si stau sa critice.Toti batranii spun ca era mai bine inainte, dar acestia, zic eu sunt dusi cu pluta.Ce dracu, avem de toate, dar nu stim sa facem nimic.Doar asteptam.Si cand mergem la vot, degeaba mergem, pentru ca nimeni din politica, nu prea vrea sa schimbe tara asta, si daca vrea cineva, nu va reusi niciodata.Sa fim seriosi, suntem condusi in totalitate de comunisti, ca inainte de revolutie!