| David765 a întrebat:

Salut! De curând vorbeam cu un amic și vine vorba despre școala moto, motociclete și permisul moto. Mi-a spus că el conducea Yamaha Yzf R6 cu permisul de conducere categoria A2, fără să posede și categoria A și motocicleta era limitată doar în acte.
Nu m-am gândit să-l întreb daca l-au oprit politistii de la Rutieră.
Sunt curios ce s-ar fi putut întampla daca era implicat într-un accident și se verifica dacă avea limitarea montată și dacă motocicleta a fost limitată legal.
Ar fi fost acuzat de conducere fără permis?
Nu am de gând să fac astfel de,, combinații". Sunt doar curios.
Mersi anticipat!

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca era prins si motocicleta nu se incadra la categoria A2 ar fi avut dosar penal pentru conducerea cu permis de categorie necorespunzatoare, conform Codului penal, citez:
"ART.335.Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă."
Daca era condamnat, indiferent cu ce pedeapsa, permisul de conducere ii era anulat.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Dosar penal