Ai nevoie de declaratiile notariale autentice ale parintilor, prin care isi dau acordul sa pleci in Belgia si indica drept insotitor major pe soferul masinii cu care vei merge.
Dacă părinții sunt despărțiți, înseamnă că tu ai rămas în grija unui părinte.
Călătoriile internaționale pentru minori nu sunt legale fără însoțitor. De la OTP la CRL ai în fiecare zi avion de la compania aeriană WizzAir. Zborul durează 2h:20min.
Copilul poate călători cu avionul cu un însoțitor ce va fi certificat printr-un act notarial de către părinți sau tutorele legal. Acest certificat trebuie să fie înregistrat în prezența ambilor părinți. Copilul trebuie să aibă un document de identitate valid (pașaport sau carte de identitate), certificatul de naștere nefiind acceptat de către autoritățile de frontieră.
Chiar dacă vei călători cu avionul sau cu autovehiculul sau cu trenul (ai mai multe escale), îți trebuie un document prin care părintele în grija căruia ai rămas împuternițește un alt adult, doar cu acordul notarial al celuilalt părinte.
Fără ca părinții tăi să știe, nu ai dreptul legal să părăsești țara.
Cand eu am fost minor, am fost dansator de performanta si cand trebuia sa plec in strainatate la concursuri, trebuia sa merg cu ambii parinti (divortati si in cazul meu) la notariat sa-si dea acordul.