| IonSpintecatoru a întrebat:

Salut, doresc sa aflu despre masinile sub acoperire ale politistilor rutieri, de exemplu cam cat de des poti sa vezi una, cum iti poti da seama ca sunt sub acoperire, sau daca poti, daca in masina sunt doar unu sau 2 politisti, rutele lor frecvente etc. Si ce departamente mai folosesc masini sub acoperire? Am auzit ca DIICOT.

4 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

"Sub acoperire". Daca ei sunt "acoperiti", si tu ii descoperi, ce acoperire mai e aia?
In armata am invatat unele metode de a deveni invizibil, camuflat. Adica sa ma ascund atit de bine, incit tu sa te apropii de mine, sa treci chiar pe linga mine, si sa nu observi ca sunt in zona. Asta vara, am facut un experiment in acest sens. Am mers de la Bucuresti la Timisoara cu bicicleta, si, fiind vara, si nevrind sa dau bani pe pensiuni, am dormit in aer liber. De regula in orase, afara ar fi fost aiurea de venea vreo furtuna. Stiam ca trebuie sa ma fac nevazut, era prea periculos sa dorm in locuri vizibile (pe banci in parcuri, de exemplu), riscam sa fiu jefuit. Si gaseam locuri unde puteam sta linistit incit daca treceai chiar pe linga mine, sa nu vezi ca sunt acolo.
Cam asa e cu acoperirea. Daca tu poti descoperi un politist acoperit, ala trebuie sa faca din nou scoala de politie, a facut-o degeaba.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu le vezi deloc si nici nu ai cum sa-ti dai seama, tocmai pentru ca sunt masini de Politie "sub acoperire"!

Cand le vezi au semnal luminos pe capota sau la interrior si atunci inseamna ca s-au descoperit fiindca tocmai urmareste pe cineva sau a prins pe cineva.

Mai toate departamentele de Politie au politisti si masini sub acoperire, de la politia rutiera la criminalisti, securitate, emigrare, samd.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ar mai avea rost concepul de "sub acoperire" daca ar exista raspuns la intrebarea ta?

| sierra1 a răspuns:

Ce treabă ai tu cu "masinile sub acoperire ale politistilor rutieri"? la cinșpe ani nu conduci (legal) nici măcar un scuter!