În ceea ce privește durata de timp obligatorie impusă de lege, există restricții doar în ceea ce privește timpul minim de folosire pentru semne de începător auto. Aceasta este de minim un an de zile, perioadă considerată suficientă pentru a depăși stadiul de învățăcel. Însă codul rutier nu obligă pe nimeni să renunțe la ele fix în prima zi după depășirea acestei perioade. Astfel, dacă în primul an de condus simți că nu ai acumulat îndeajuns de multă experiență, sau dacă nu ai apucat să conduci foarte mult în toată această perioadă, nimeni nu îți interzice să le folosești în continuare până când te vei simți sigur pe tine. Acest aspect este deseori ignorat, ceea ce nu e tocmai cea mai inspirată alegere. E important să ții cont de asta atât pentru siguranța ta, cât și pentru a celorlalți participanți la trafic.
Gresit raspunul. Aici nu se aplica principiul interpretarii juridice: Tot ceea ce nu este interzis, este permis. De ce?
De altfel spiritul legii este in sensul de a purta acest semn doar un an. Iar purtatorul acestui semn are anumite obligatii in plus fata de ceilalti conducatori. Cum poate fi tras la raspundere un conducator auto care are vechime peste un an de zile, dar poarta semn de incepator pentru nerespectarea obligatiilor de incepator?
Nu va luati dupa ce scriu unii sau altii. Daca legea prevede ca acest semn se poarta un an, acesta este un termen imperativ, nu benevol.
Se poarta un an de la zile de la obținerea permisului sau de când începi sa conduci? Ca multi nu pun pana pe volan în primul an de permis.
S-a incercat sa se puna in aplicare ce vrei sa spui, dar nu s-a gasit modalitatea. Asta era valabila in perioada cand masini nu avea decat statul. Am gasit legislatia din '66.
raduspace10 întreabă: