| AndreiMarin499 a întrebat:

Salut,este posibil ca în Romania sa se instaureze Anarhia și sa se ajunga la dezbinarea romaniei, am vazut ca în lutima vreme se dorește acest lucru voi ce parere aveți.

35 răspunsuri:
| oprescudorin11 a răspuns:

Nici intr-un caz! Romania este ocrotita (prin intelegere) de toate puterile actuale ale lumii!
Hotii, care ne conduc, sunt garantia afirmatiilor anterioare!
Nu va faceti griji!
Marile puteri sunt toate autarhice si hoti de mana intai! Ce dezbinare? Ce anarhie! Toate sunt organizate si sub control competent!

| alex495 a răspuns:

Dupa parerea mea, ei vor sa instaureze un comunism cu democratie de fatada, vor sa ajunga,, aveti bani, dar nu aveti/puteti cumpara mai nimic ca sunt prea scumpe sau nu se gasesc. Sa speram ca pensionarii nu vor vota si la prezidentiale tot psd ca ne semneaza sentinta. Pentru100 de lei in plus la pensie ne am intors acum 15 ani cand se fura ca n codru sub conducerea lui Nastase, cand se parea ca suntem pe drumul cel bun a aparut taticu Dragnea care ne **** pe toti

| AndreiWeisz a răspuns:

Nu cred, cred ca PSD vrea sa ajunga la un fel pseudo-democratie tipica Europei de est, cum vezi acum in Ungaria, Polonia si bineinteles, mama Rusie.

| Lucian2473 a răspuns:

Sa privim doua aspecte. Populatia doreste rege. Habar nu au ce e anarhia. Deodata, surprinzator, dupa moartea regelui Mihai, PSD-ii doresc si ei rege, anarhie. Imediat dupa ce printul mostenitor alungat si renegat de regele Mihai (pe buna dreptate, a fost si asta un trantor, dar asta-i partea a doua) se face interesat de Romania si imbraca haina de patriot.
Ce inseamna asta pentru PSD? O ocazie de a-l demite pe presedinte. Pentru ca anarhia inseamna rege in loc de presedinte. Guvernul nu va fi schimbat, bineinteles.
Deci daca PSD-ii profita de dorinta populatiei de a-m avea un rege, atunci PSD-u in urca sus pe Nicolae si il pune la dansat pe muzica by Dragnea!
Da, e posibil ca in Romania sa se instaleze anarhia si sa se ajunga la dezbinarea Romaniei, numai daca Romanii nu isi dau seama de ce am scris mai sus. Anarhia nu inseamna ca scapam de PSD ci numai de presedinte si urcat un rege care canta dupa cum dicteaza PSD.

| Brigaela a răspuns (pentru Lucian2473):

Tu stii diferenta dintre anarhie si monarhie?

| AndreiMarin499 explică (pentru Lucian2473):

Eu ma refeream la anarhie nu monarhie care e cu totul altceva.

| Lucian2473 a răspuns (pentru Brigaela):

Da! Scuze ca nu m-am facut chiar bine inteles. Monarhia ar crea anarhia. Si se face o confuzie in randul omului de rand.
Anarhia e tambalaul creat de ce am scris mai sus.

| Lucian2473 a răspuns (pentru AndreiMarin499):

Da, uite ca si eu am facut o confuzie intre anarhie si monarhie.
Se banuieste ca se va instala anarhia daca se va intala monarhia. altfel nu vad de ce ar fi anarhie. Populatia e deja preocupata sa isi vada de viata amarata, de servici, cine mai are. Restul sunt in afara si vor mai pleca inca. Parerea mea este ca nu va fi nicio anarhie. Numai daca PSD-ul se gandeste la instaurarea monarhiei. atunci.e jale.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Lucian2473):

Cum poate monarhia sa creeze anarhie? Cum poate Nicolae sa devina rege?

| Lucian2473 a răspuns (pentru anonim_4396):

Asa frumos! Nicolae a devenit brusc interesat de Romania si isi vrea tronul. PSD ( daca te informezi bine) surade la ideea de monarhie. Impusca doi iepuri deodata. Il demite pe Joannis, pentru ca intr-o monarhie nu exista presedinte de stat. Si Nicolae va juca dupa cum canta PSD-Ul pentru ca intr-o monarhie exista un guvern. Nu?
Ei, si daca se va intampla asa ceva, ca Nicolae sa aprobe tot ce dicteaza PSD-ii, bineinteles ca se va instaura anarhia. Lumea deja este satula de legi si taxe naspa.

Am facut o confuzie intre monarhie si anarhie. De ce te-ai grabit sa evaluezi raspunsul? happy Multumesc, oricum!

Cum poate deveni Nicolae rege? Foarte usor la dorinta poporului. Un referendum ar schimba statutul tarii. Si referendumul il poate propune si pune pe roate partidul de la putere. Si raspunsul acesta este eronat?

Asta chiar nu este adevarat, nu exista absilut nici un argument in aceasta directie si daca ti-a spus cineva asa ceva, a profitat doar de credulitatea ta

Da, e eronat fiindca Nicolae a fost exclus din linia de succesiune. In al doilea rand, referendumul are sanse de 0, 1% sa aiba loc, iar monarhisti sunt cam 10% in Romania, deci plebiscitul nu ar trece. In plus, mai intai trebuie modificata Constitutia care nu permite referendum pe tema asta.

Mai nene creyi ca intr-o Romanie in care se schimba legi la ora 1 noaptea, Nicolae nu ar putea fi pus din nou in linia de succesiune? Si in primul rand nu am zis ca, gata, asa va fi. Am spus ca numai in cazul in care Nicolae ar fi pus pe tron si Romania va deveni monarhie, atunci va fi anarhie in tara. Dar tu esti prezicator, stii ce se va intampla in viitor. Ma rog! In legatura cu al dilea nefolositor...esti prost, mai nene!
Referendumul ar avea 0, 1% sanse. De unde stii? In Romania sunt 10% monarhisti? O fi, dar intra in grupul romanilor de peste hotare sa vezi cati vor monarhia. Cati zic ca nu se vor mai intoarce in tara decat atunci cand va fi monarhie.

Stai liistita ca sunt mai in varsta decat tine si aud multe. Dupa moartea regelui multe guri vorbesc de monarhie, mai ales dupa ce s-au convins ca regele s-a sacrificat. Si pentru nugasescnumeliber, sa caste bine ochii la cata lume a petrecut regele pe ultimul drum. Desigur si multi tineri care habar nu aveau de rege si``cine dracu a fost asta``.
Sa speram ca u am dreptate, pentru ca daca am, atunci va fi dezastru numit anarhie.

Dupa cum vezi am auzit eu ca se doreste monarhia, si userul care a pus intrebarea a auzit. Deci?
De fapt aud zilnic asta si nu de la carcotasi sau manipulanti ci de la oameni de rand.

Cum sa fie pus Nicolae pe tron, in baza carei legi? Mai repede l-as vedea pe Paul pe tron (si e imposibil) decat pe Nicolae. laughing
Da, si daca aud strada cum critica PSD-ul cred ca vor lua 10% la urmatoarele alegeri, iar daca ma uit in sondaje vad ca au crescut, atat ei cat si ALDE. laughing)

Stiu asta, stiu ce vrei sa spui. Nici nu am deschis link-ul. Dar iti repet: Intr+o tara in care partidul de guvernare face legi dupa bunul plac, fara sa ia in considerare alte legi si dorinta populatiei, Nicolae ar fi uns chiar de Daniel fara sa ia in considerare casa regala britanica sau de unde dracu o fi aia. Intelegi ce vreau sa spun? La noi guvernul da legi dupa bunul plac nestingherit de nimeni.

Guvernul n-are nicio atributie in linia de succesiune a Casei Regale.

Sondajele le poate face roicine, pe oricine. Sondajele sunt minciuni. Sa inteleg ca esti PSD-ist. Ai rabdare ca pana la alegeri mai e timp destul. Asa zis pensionari care sunt acuati ca au votat PSD se vor rari. Cate legi naspa si cata harababura a facut PSD-ul in numai un an, a rascolit tineretul care la alegeri erau prin carsme, in pat pe TPU sau la munte. Adevaratii vinovati sunt tinerii cu drept de vot. Au puterea sa stea blcoati pe nu stiu ce drum national timp de 10 ore, dar nu au puterea sa iasa 10 minute la vot. Pensionarii sunt de moda veche, comunisti, uniti si cand iese unul ies toti. Mai sunt asistatii sociali care au iesit si votat PSD la indemnul popilor care au contribuit la otravire si cu contributia primarilor care le-au pus inca 12 lei la ajutorul ala de 130 de lei.

Ca a crescut ALDe in nu stiu ce sondaje...e poveste. Eu nu cred decat ce vad. Si vad ce ti-am scris mai sus. TInerii, cei plecati in afara nu mai rezista. Vor iesi in masa la urmatorul vot. PSD va mai castiga doar masluind voturi. Ca la asta se pricep de minune. Scuze greselile!

O sa aiba! Il pune rege daca vrea dar numai la dorinta poprului. De ce nu intelegi ca partidele de guvernare PSd si ALDE FAC DOAR CE VOR. Au inchis gura si justitiei. Nu se dau inapoi de la nimic. #Rezist este o mare pacaleala. Rezista in strada, se fataie si dau din coate de colo colo dar...cu deviza fara violenta, frate. Hahaha, rade Dragnea. la e mai odihnit si doarme mai bine ca toti. UE? Mai mare minciuna, ei nu se baga atata timp cat inca ne mai au si ne pot folosi pentru protectia tarilor adevarat UE. Noi suntem protectia lor, la granita. Unde caca s-ar isca un razboi Rusia_ UE, la noi va fi campul de batalie. Doar atat suntem buni pentru UE si nu se amesteca in alte treburi interne. Anul 2018 l-am inceput cu un nou imprumut de 5 Miliarde de Euro. Chair crezi sondajele?

Nu sunt PSD-ist, de unde ai inteles asta? Sunt republican, vad monarhia precum ceva nociv societatii si totodata imposibil de realizat. Tu nu intelegi nimic din ce se intampla, asculti prostii pe la televizor si le scrii aici.

Nu ai inteles, ma refeream la faptul ca persoana care ti-a spus ca monarhia ar aduce inevitabil anarhie doar a profitat de credulitatea ta si te-a prostit. NU exista nici o dovada si nu ar trebui sa mai sustii asa ceva in public daca nu ai gasit tu niste dovezi foarte foarte serioase.

Faptul ca esti mai in varsta decat mine nu are o valoare per se. Tocmai, ca esti in varsta ar trebui sa stii ca fiecare afirmatie de genul monarhia ar aduce anarhie trebuie foarte clar argumentata cu studii serioase.
Nu stiu de ce consideri ca regele Mihai s-a sacrificat, dar cred ca este o alta aformatie pe care ai luat-o ca atare din gura unui prost si nu o poti argumenta. Banuiesc ca stii foarte bine in ce conditii a abdicat (nu stiu daca a fost lasitate sau doar confort personal) si de asemenea stii ce activitate a desfasurat in timpul comunismului (ca nu a sustinut Romania, libertatea si nu a intervenit nici macar in situatii limita, cand era absolut necesar sa intervina). Ce s-a intamplat dupa revolutie este trist (eu cred ca trebuia primit cu drag inapoi in Romania, ca fost sef de stat). De asemenea, cred ca este absolut ingrozitor si de neiertat faptul ca a calcat in picioare constitutionalitatea mnarhiei din Romania si a decretat, cu de la sine putere (desi nu avea acest drept) renuntarea la legea salica si la linia logica de mostenire (monarhul in Romania nu era desemnat de predecesorul lui, dupa cum banuiesc ca stii).

| relian a răspuns (pentru Lucian2473):

Si daca regele ala trage sfori si devine monarhie absoluta laughing iar psd e pe post de pion sa ajunga ala unde doreste?laughing Bine monarhie absoluta nu prea mai e pe nicaeri, dara sincer sa fiu RO de aia are nevoie laughing bine rege sa fie un roman nu strain in cazul asta.Unu din ala sa dea cu parul sa nu se uite cai mama cai fiu sa taie la oameni cum taie combina spicele laughing Ro de o astfel de conduce are nevoie, adica poporu asta, ca aici nu-i vorba de aia de la guvernare e vorba de populatia acestei tari, nu aia de la guvern sau pus ei pe fctii ci poporul ia ales laughing ca urmare acest popor dupa mine de asta are nevoie de dictatura, bine nu una gen cea care tocmai a trecut ci una populara in favoarea astora care nu pricep cei vaiata cum trebuie traita.Acum probleme ar fi care e regele ala cu c-oaie sa poata face asa ceva laughing Daca pe Ue nu intereseaza ce facem intern asta e de bine, de bine in cazul in care ar deveni posibil ce spuneam laughing In rest vorba ta anarhie in RO n-a fost niciodata, nici in fostele tari, principate, totu a fost cum e de milenii laughing

| Lucian2473 a răspuns (pentru relian):

AM expus un scenariu domle. Userul intreaba daca e posibil o anarhie. Am facut un scenariu in ce caz va fi anarhia. Altfel nu va fi nicio anarhie.
Nicolae nu ar trage nicio sfoara ca il papa PSD-ul cu fulgi cu tot.
Da, exact, Romania are nevoie de monarhie absoluta. Si daca ai observat Romanii asta vor. O romanie in care toate legile si toata puterea sa fie a regelui. Insa nu e posibil. Bine ai spus ca inca nu exista nicaieri monarhie absoluta. Insa in mintea romanului care doreste monarhie...crede ca asta va fi< o monarhie absoluta.

Asta e, ca nu ascult...nu am cum sa ascult. Monarhia nu ar fi nociva daca ar fi absoluta cum a scris si Relian.

Afla si tu dar si userul care nu isi gaseste nume ca eu nu ascult babilonii din tv sau din alte surse. Am aflat din surse credibile cum este bunicul. ``Banuiesc ca stii in ce conditii a abdicat``.
Nu banuiesc nimic. Sa iti spun ce imi povestea bunicul la vremea cand traia. Regele a fost uns cand era un pustan. El nu avea putere de decizie fiind...prea tanar. Decizia o luau altii. Nu el a condus Romania. Asculta-maca nu am luat-o din gura unui prost, nu avea de ce sa ma minta bunicul si nici prost nu a fost. Afla ca Romania a intrat in al doilea razboi mondial fara ca regele sa stie. Era ca si cum altii traiau si luau decizia in casa unui copil. Regele cand a aflat asta (legaturile lui cu casa regala din Germania au fost rupte definitiv) a anuntat prin megafoanele de pe strada cum ca Romania va intoarce armele contra Germaniei. El, cu gura lui, priun radio.
Aud tot mai multi tineri cum il improasca cu noroi. ``Tradatorul draculu``- ii spun. Dar ei, ca si tine de altfel, nu stiti ca regelui Mihai i-a fost pusa hartia de abddicare in fata, sa o semneze. La vremea aia presa era la fel de intoxicata ca si Antena 3 de azi, la care nu aplec urechea. Nici nu am cum sa aplec urechea, intelege.
Deci hartia i-a fost pusa in fata sa semneze, intr-n scenariu ca in filme. `` semnezi sau iti omoram familia``. Numai ca familia era 8000 de studenti sau aproximativ, rapiti si sechestrati.
Azi citesc pe diverse site-uri ca dincauza regelui Mihai, nu stiu cate sute de mii de romani au murit prin lagarele rusesti din cercul polar. NU e adevarat. Propaganda comunista continua. Majroitatea romanilor din Siberia s-au intors acasa. vautati un batran sa va povesteasca. Au murit cei ce nu au putut rezista drumului anevoios.

Ti-am vazut profilul. Pari un user de treaba cu raspunsuri bune. Nu mi-a trecut prin cap ca poti sa imi scrii ca aplec urechea la niste prosti. Cealalt user imi zice ca ascult prostii la tv. Sunt surd, oameni buni, nu ascult nicaieri. De 20 de ani sunt surd, asa ca tv-ul nu ma poate intoxica. Vad situatia cruda, o analizez singur si trag concluziile mele. Si anarhia o vad doar in cazul in care un rege ar fi uns dar condus de cei de teapa PSD! E altfel cand vezi un joc de sah din lateral! O zi buna tuturor!

| Lucian2473 a răspuns (pentru relian):

Asa ar fi bine, sa traga regele niste sfori iar partidele de guvernamant sa cada de fraiere. Numai in cazul in care regele vrea sa isi faca pomana Romaniei si sa o scoata nitel din mocirla. Insa...nu prea vad. Regele e singur. Ceilalti sunt in grup, niste hiene.

Avea 19 ani, nu era 'copil' vând a devenit rege. Hmm, cred ca regele a aflat totusi pe 21 iunie 1941 ca Romania a intrat in razboi, chiar crezi ca a avut nevoie de 3 ani sa afle asta?

| relian a răspuns (pentru anonim_4396):

Avea 6 ani daca nu ma insel cand l-au numit rege nu 19.Asta cu 19 a fost a doua oara el mai fusese rege si la 6 ani laughing si pun pariu ca nici nu stia pe ce lume se afla nici la 6 nici la 19 laughing sa fim seriosi ce au facut regii straini pentru RO.Nimic,desi multi spun ca de toate.Un rege bun a fost un rege roman si ala a fost unu singur Cuza, ala da rege si cea facut Cuza n-au facut toti dinaintea lui si dupa el luati laolalta laughing deci rege roman frate nu strain, unu caruia i-a pasat de tara lui.Acum ca oamenii pentru care el lucra nu lau inteles si ca romanului nu-i place sai fie bine n-a fost vina lui.Astia is romanii le place asa cum e acum laughing asa vor ei sa traiasca, asa se simt ei bine.Scuze ca ma bagai si eu in discutie, sper ca nu te superi.

| anonim_4396 a răspuns (pentru relian):

Fusese rege la 6 ani, dar tara era condusa de o regenta formata din fratele lui Carol, Patriarhul, si presedintele ICCJ, el practic nu era rege. Apoi in 1930, Carol il pacaleste pe Iuliu Maniu sa-l readuca pe tron, apoi il convinge pe Manoilescu sa i-o aduca in tara pe duduie. Cuza NU a fost rege, ci domnitor.

| relian a răspuns (pentru anonim_4396):

Rege sau domitor tot dracu ala e laughing ce este pentru tine un rege si ce e ala domnitor? Ca esti rege esti sefu unui teritoriu, ca esti domitor la fel esti sefu unui teritoriu.Normal nu vad de ce unia erau regi si altii domnitori laughing pentru ca erau numiti sefi sa le spunem asa exact peste acelasi teritoriu.Este vorba doara de un titlu nimic mai mult,e ca si cum stiu si eu in ce tara unui sef de firma i se spune manager in RO i se spune director, E vreo diferenta? Da doara de nume, in rest nimic.
Regele era conducatoru unui stat, tari, domnitoru era exact la fel laughing Deci ce voiai a spune? Iara regele a fost numit rege nu conteaza la cati ani, conteaza ca a fost numit rege.Practic era rege, poate ai vrut sa spui ca teoretic nu era rege, aia e alta chestie.Era rege practic, era fiinta vie, ca nu lua el decizii asta e alta poveste, dara era rege laughing Deci sa nu confundam regele cu cine ia decizii, ca era rege cu numele tot rege se numeste.Deci Cuza cum spui domnitor a fost conducatorul statului, al tariiok? Regele ala de 6 ani sau la 19 ani a fost numit conducatoru tarii, exact al aceleiasi tari.Ok care e diferenta intre rege si domnitor? Nici una, deci eu am spus rege ca erau egali, unia cred cel putin eu asa vad ca un domnitor era inferior unui rege sau cine stie ce mai povesti cred ei.Personal nu-s curios ce titlu are cineva, sa isi faca treaba aia e tot ce conteaza. Iara regele asta strain nu si-a facut nici o treaba, de fapt numa regi n-au fost aia, sa fim seriosi.Au construit palate, aia din banii poporului si acum venise ca le rvendice laughing nu are rost sa povestim sau sa vorbim pe cei dusi de rau.Deci eu prefer pe domnitor laughing