| AndreiMarin499 a întrebat:

Salut,este posibil ca în Romania sa se instaureze Anarhia și sa se ajunga la dezbinarea romaniei, am vazut ca în lutima vreme se dorește acest lucru voi ce parere aveți.

35 răspunsuri:
| AndreiWeisz a răspuns:

Nu cred, cred ca PSD vrea sa ajunga la un fel pseudo-democratie tipica Europei de est, cum vezi acum in Ungaria, Polonia si bineinteles, mama Rusie.

| oprescudorin11 a răspuns:

Nici intr-un caz! Romania este ocrotita (prin intelegere) de toate puterile actuale ale lumii!
Hotii, care ne conduc, sunt garantia afirmatiilor anterioare!
Nu va faceti griji!
Marile puteri sunt toate autarhice si hoti de mana intai! Ce dezbinare? Ce anarhie! Toate sunt organizate si sub control competent!

| relian a răspuns (pentru anonim_4396):

Avea 6 ani daca nu ma insel cand l-au numit rege nu 19.Asta cu 19 a fost a doua oara el mai fusese rege si la 6 ani laughing si pun pariu ca nici nu stia pe ce lume se afla nici la 6 nici la 19 laughing sa fim seriosi ce au facut regii straini pentru RO.Nimic,desi multi spun ca de toate.Un rege bun a fost un rege roman si ala a fost unu singur Cuza, ala da rege si cea facut Cuza n-au facut toti dinaintea lui si dupa el luati laolalta laughing deci rege roman frate nu strain, unu caruia i-a pasat de tara lui.Acum ca oamenii pentru care el lucra nu lau inteles si ca romanului nu-i place sai fie bine n-a fost vina lui.Astia is romanii le place asa cum e acum laughing asa vor ei sa traiasca, asa se simt ei bine.Scuze ca ma bagai si eu in discutie, sper ca nu te superi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru relian):

Fusese rege la 6 ani, dar tara era condusa de o regenta formata din fratele lui Carol, Patriarhul, si presedintele ICCJ, el practic nu era rege. Apoi in 1930, Carol il pacaleste pe Iuliu Maniu sa-l readuca pe tron, apoi il convinge pe Manoilescu sa i-o aduca in tara pe duduie. Cuza NU a fost rege, ci domnitor.

| relian a răspuns (pentru anonim_4396):

Rege sau domitor tot dracu ala e laughing ce este pentru tine un rege si ce e ala domnitor? Ca esti rege esti sefu unui teritoriu, ca esti domitor la fel esti sefu unui teritoriu.Normal nu vad de ce unia erau regi si altii domnitori laughing pentru ca erau numiti sefi sa le spunem asa exact peste acelasi teritoriu.Este vorba doara de un titlu nimic mai mult,e ca si cum stiu si eu in ce tara unui sef de firma i se spune manager in RO i se spune director, E vreo diferenta? Da doara de nume, in rest nimic.
Regele era conducatoru unui stat, tari, domnitoru era exact la fel laughing Deci ce voiai a spune? Iara regele a fost numit rege nu conteaza la cati ani, conteaza ca a fost numit rege.Practic era rege, poate ai vrut sa spui ca teoretic nu era rege, aia e alta chestie.Era rege practic, era fiinta vie, ca nu lua el decizii asta e alta poveste, dara era rege laughing Deci sa nu confundam regele cu cine ia decizii, ca era rege cu numele tot rege se numeste.Deci Cuza cum spui domnitor a fost conducatorul statului, al tariiok? Regele ala de 6 ani sau la 19 ani a fost numit conducatoru tarii, exact al aceleiasi tari.Ok care e diferenta intre rege si domnitor? Nici una, deci eu am spus rege ca erau egali, unia cred cel putin eu asa vad ca un domnitor era inferior unui rege sau cine stie ce mai povesti cred ei.Personal nu-s curios ce titlu are cineva, sa isi faca treaba aia e tot ce conteaza. Iara regele asta strain nu si-a facut nici o treaba, de fapt numa regi n-au fost aia, sa fim seriosi.Au construit palate, aia din banii poporului si acum venise ca le rvendice laughing nu are rost sa povestim sau sa vorbim pe cei dusi de rau.Deci eu prefer pe domnitor laughing