| Valy4567 a întrebat:

Salut. Este voie ca liceul să îți interzică să părăsești incinta acestuia, cu toate că ai 18 ani? Am încercat azi să plec, dar m-a oprit paznicul și a chemat directorul care m-a trimis înapoi în clasă. Nici măcar nu a vrut să stea la discuții, deși i-am precizat foarte clar că încalcă Statutul Elevului, art. 15, eu fiind elev major. Se poate considera privare de libertate? Aș putea să depun o plângere?

33 răspunsuri:
| raMLesS a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Si daca a vrut sa chiuleasca ce? E adult, are 18 ani, isi asuma tot ce face.
Care e problema cu chiulitul? Poate sa chiuleasca cand vrea, de asta exista absentele.
"Foarte bine ti-a facut ca nu te-a lasat acasa" laughing rolling on the floor
De ce i-a facut foarte bine? Chiar crezi ca urma sa piarda vreo ora cat putin totusi de relevanta? Te asigur ca nu, nu uita ca traim in Romania si ca scoala e in mare parte o pierdere de timp, sistemul e facut de niste analfabeti, oameni pusi politic in functii publice ca debutanti, directori, etc.
Educatia ti-o faci singur si totul depinde de tine.

| raMLesS a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

"Daca tu asa crezi atunci scoala numai are nevoie de paznic de director de profesor, te are pe tine sa faci tu ce vrei acolo"
Paznicul e pus cu un scop acolo, exact cum spune si numele lui, sa PAZEASCA.
Acesta supravegheaza bunurile aflate în raza sa de acţiune, pastreaza linistea publica si legitimeaza persoanele care intra in scoala.
Daca incalca legea e ilegal, chiar daca tie ti se pare ca a procedat corect.
"Bravo mă cu oameni ca tine Romania ajunge departe in gard" Ce au oamenii ca el?

| Mosotti a răspuns:

Pai f bine a facut, e coronavirus, si daca te lasa sa te duci unde vrei si sa vi in clasa cu virus doamne fereste, cum e?
E normal sa fie mai izolare acum.
Ce sa faci plangere? Fi serios.
Unde draci sa te duci? Ai pauza stai in liceu sau curte si la ore, te duci afara unde vrei dupa scoala.

In caz de urgenta cand e problema, virusi si altele, drepturile se pot suspenda, stiai? Ca doar nu au chef aia sa infectezi tu liceul ca-ti vine sa te duci la dracu.

Io iti aduceam si o foaie si pix si iti ziceam "iti urez succes cu plangerea.dar nu iesi afara decat dupa ore, haha".